| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavio optičkog gejming miša Xornet II
Hardver

Cooler Master predstavio optičkog gejming miša Xornet II

Cooler Master Xornet II

Cooler Master će na tržište plasirati novog optičkog miša namenjenog gejmerima, pod nazivom Xornet II, koji je zadržao ergonomski oblik svojih prethodnika, Xornet i Spawn miševa, a iz kompanije kažu da će novi miš najviše odgovarati korisnicima sa claw grip stilom držanja koji igraju FPS i RTS igre, sa čime se apsolutno ne slažemo. Zbog svog širokog tela i dodatnog naslona za domali prst, Xornet II će najviše odgovarati onima koji koriste standardni palm grip.

U cilju što bolje kontrole, novi Xornet II nudi poboljšani optički senzor, tzv. on-the-fly DPI podešavanja, 16,8 miliona boja za RGB osvetljenje scroll točkića sa pratećim softverom, kao i Lift Off Distance tjuning i kalibraciju (podešavanja visine do koje senzor može očitavati podlogu). 

„Xornet II savršeno leži u ruci. Primenili smo mali i lagan dizajn njegovog prethodnika, kog su naši fanovi vremenom jako zavoleli, i dodali smo mu mnoge poboljšane opcije,“ kaže Leo Cheng, proizvodni menadžer kompanije Cooler Master. „Xornet II je napravljen za gejmere koji biraju claw grip kao stil držanja miša u igri“.

 

Cooler Master Xornet II 1 T Cooler Master Xornet II 2 T

 

Ergonomski oblik ovog miša sa mestom za domali prst i gumiranom stranicom protiv proklizavanja palca, omogućava višečasovno komforno korišćenje, bez umaranja šake. Xornet II pritom primenjuje Avago 3320 optički senzor za izuzetnu kontrolu i preciznost, uz mogućnost biranja između tri fabrička DPI podešavanja, u rasponu od 500 do 3500, koje možete menjati za vreme igranja.

 

Cooler Master Xornet II 3 T Cooler Master Xornet II 4 T

 

Naravno, pomoću posebnog softvera sa jednostavnim interfejsom, korisnici mogu i sami podesiti DPI prema svojim potrebama i stilu igranja. RGB LED osvetljenje scroll točkića odgovarajućim bojama pokazuje koji DPI nivo je u upotrebi, a putem softvera možete podešavati i same boje, kao i LOD (Lift Off Distance) i programabilne tastere dodeljivanjem željenih komandi.

 

Cooler Master Xornet II 5 T Cooler Master Xornet II 6 T Cooler Master Xornet II 7 T

 

Xornet II dolazi sa jedinstvenim funkcijama koje omogućavaju podešavanja senzora za sve vrste podloga i menjanje LOD podešavanja, i to bez upotrebe softvera. Dakle, bez obzira na kakvoj površini koristite miša i da li ste menjali podlogu, Xornet II uvek možete lako prilagoditi svim površinama – od drveta i tkanine, pa do silikona i stakla. Xornet II primenjuje Omron prekidače visokog kvaliteta i izdržljivosti do pet miliona klikova, dok je gumirani scroll točkić dovoljno velik i „nazubljen“, i pruža optimalan otpor za precizno biranje oružja u FPS igrama. Korisnici na raspolaganju imaju ukupno sedam programabilnih tastera, uključujući i dva sa strane, tačnije ispod palca.

 

Cooler Master Xornet II 8 T Cooler Master Xornet II 9 T Cooler Master Xornet II 10 T

 

Xornet II se na tržištu očekuje početkom novembra 2015. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 29,90 evra.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar