| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavio naslednika Quick Fire Rapid tastature
Hardver

Cooler Master predstavio naslednika Quick Fire Rapid tastature

Quick Fire Rapid-i

Renomirani proizvođač Cooler Master poslušao je korisnike svoje poznate Quick Fire Rapid mehaničke tastature i uneo inovacije upravo tamo gde je bilo i potrebno, bez suvišnih dodataka koji bi opteretili cenu.

Novi Quick Fire Rapid-i model je zadržao „tenkeyless“ formu koja izostavlja numerički deo, a najinteresantnije poboljšanje je pozadinsko osvetljenje tastera. Što se tiče mehaničkog dela, upotrebljeni su poznati Cherry MX prekidači, dok odziv iznosi 1 ms.

Cooler Master kao kuriozitet navodi i NKRO (N Key Rollover) tehnologiju koja omogućava istovremenu aktivaciju većeg broja tastera, što će biti od značaja korisnicima kojima su potrebne kompleksne kombinacije tastera ili, recimo, onima koji sviraju softversku klavijaturu (pretpostavljamo da će NKRO dovesti do neželjenih efekata ukoliko usled nervoze udarite šakom o tastaturu). 

 

Quick Fire Rapid-i 1 T Quick Fire Rapid-i 2 T

 

Površina je gumirana i oznake na tasterima su laserski ugravirane što ćemo pozdraviti svi mi čije se računarske periferije „ljušte“ usled znojenja dlanova. Pored kompaktnih dimenzija same tastature, upleteni USB kabl po potrebi može da se odvoji od nje, što olakšava transport.

 

Quick Fire Rapid-i 3 T Quick Fire Rapid-i 4 T

 

Podešavanje intenziteta osvetljenja se vrši u pet nivoa. Ugrađeni 32-bitni ARM procesor i ActivLite tehnologija omogućavaju pet različitih režima osvetljenja, od kojih je najzanimljiviji onaj koji osvetljavava taster nakon što je pritisnut, a po njegovom puštanju aktivira se fade-out efekat. Cooler Master je obećao i nove modove putem budućih softverskih apdejta. Cena Quick Fire Rapid-i modela kretaće se oko 100€, što zvuči primamljivo za mehaničku tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar