| Vesti | Hardver | CM predstavlja Quick Fire Rapid-I mehaničku gejming tastaturu
Hardver

CM predstavlja Quick Fire Rapid-I mehaničku gejming tastaturu

CM QuickFire Rapid

Gejming na CM način

 

Kompanija Cooler Master, koja je poznata i po svojim mehaničkim gejming tastaturama, je najavila Quick Fire Rapid-I mehaničku LED tastaturu. Quick Fire Rapid-I prati svoje prethodnike te tako poseduje pozadinsko osvetljenje tastera, a tu su i dodatni efekti vezani sa osvetljenjem.

Novitet kod ove tastature su i pet modova pozadinskog osvetljenja sa pet stepena jačine osvetljenja koji nosi naziv ActivLite.

 

 

ActivLite zapravo znači da svaki pojedinačni LED može biti kontrolisan zasebno. Kako to zapravo izgleda možete pogledati na sledećem linku. U praksi ActivLite omogućava da pritiskom na taster – taster zasvetli, dok njegovim puštanjem, osvetljenje tog tastera počinje da se polako gasi.

 

CM QuickFire Rapid 1 T

 

Quick Fire Rapid-I poseduje i 32-bit ARM procesor. Pored pet standardnih LED modova postoji mogućnost memorisanja i četiri LED profila koji se čuvaju u memoriji tastature.

 

CM QuickFire Rapid 2 T CM QuickFire Rapid 3 T

 

To znači da možete uz gejming, napraviti i LED profil koji ćete sačuvati na internoj memoriji tastature što je zgodno kada nosite tastaturu sa sobom na recimo LAN party. U tom slučaju nikakav program Vam nije potreban za upotrebu profila, samo je potrebno poneti tastaturu sa sobom.

 

CM QuickFire Rapid 4 T

 

Pored navedenih funkcija, prema Cooler Master-u, Quick Fire Rapid-I poseduje i čist soft-touch finiš plastiku koja nema sjajnu glossy završnicu pa otisci prstiju ne bi trebalo da predstavljaju problem. Kao i kod svojih prethodnika tastatura poseduje popularne Cherry MX svičeve kao i slim dizajn.

 

CM QuickFire Rapid 5 T

 

Povezivanje je putem USB kabla koji je odvojiv od tastature tako da uvek pri nošenju možete komforno da ga otkačite i ponesete nezavisno od tastature.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar