| Vesti | Hardver | Canon predstavlja EF 50mm f/1.8 STM objektiv
Hardver

Canon predstavlja EF 50mm f/1.8 STM objektiv

Canon prime lens

Canon je predstavio EF 50mm f/1.8 STM, novi objektiv fiksne žarišne daljine, koji omogućava da beleženje fotografija sa objektima koji „iskaču“ iz scene ili sa zamućenjem pozadine.

Naslednik popularnog modela EF 50mm f/1.8 II i savršeni drugi objektiv za sve koji žele da podignu svoje fotografije na viši nivo, EF 50mm F/1.8 STM je namenjen snimanju portreta, fotografija u okruženju s niskim nivoom osvetljenja i za dodavanje umetničkog utiska svakodnevnim predmetima i scenama, zahvaljujući maksimalnom otvoru objektiva od f/1.8 i žarišnoj daljini od 50mm.

Novi objektiv donosi poboljšan dizajn, Canonov Super Spectra sloj, blendu sa sedam listića i tehnologiju STM za glatko, gotovo nečujno fokusiranje. 

Sa novim objektivom jednostavno možete da zabeležite vrhunske portrete ili snažne, umetničke fotografije i video zapise, jer široki otvor objektiva od maksimalno f/1.8 omogućava preciznu kontrolu nad dubinom polja. EF 50mm f/1.8 STM vam daje kreativnu slobodu da se fokusirate na izabrani predmet fotografije i pustite da se ostatak kadra stopi u glatko zamućenu pozadinu. Otvor pušta i više svetla u objektiv, što omogućava jednostavno fotografisanje i u tamnijim okruženjima.

 

Canon prime lens 1 T Canon prime lens 2 T

 

Fiksna žarišna daljina od 50mm daje visoko kvalitetne rezultate sa vidljivo poboljšanom oštrinom i kontrastom. Objektiv nudi najmanju udaljenost fokusiranja od svega 0,35m, što omogućava da se još približite predmetima koje fotografišete i postignete veće uvećanje, a blenda sa 7 listića nudi divno zamućenje i akcente izvan fokusiranog područja. Pritom, Canonov premaz Super Spectra Coating smanjuje količinu unutrašnjih refleksija, kao i odbljeske i ghosting efekat.

 

Canon prime lens 3 T Canon prime lens 4 T

 

Novi objektiv je lagan i kompaktan, i teži svega 160g, pa se lako prenosi u bilo kojoj fotografskoj torbi. Novi dizajn je u skladu sa Canonovim EOS DSLR aparatima za početnike i srednje napredne korisnike, a novi metalni navoj omogućava izdržljivije povezivanje sa kućištem fotoaparata. Prsten za ručno fokusiranje nudi dodatnu slobodu za precizno određivanje fokusa prilikom fotografisanja i snimanja video zapisa.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu