| Vesti | Hardver | Canon predstavlja džepni PowerShot G7 X
Hardver

Canon predstavlja džepni PowerShot G7 X

Canon PowerShot G7 X

Canon je predstavio novog člana PowerShot porodice koji staje na dlan: PowerShot G7 X. Ovaj fotoaparat se pridružuje Canon-ovoj G seriji aparata sa velikim senzorom i naslednik je popularnog modela PowerShot G1 X Mark II Canon-ove serije kompaktnih fotoaparata.

PowerShot G7 X, zahvaljujući CMOS senzoru vrste 1.0 sa pozadinskim osvetljenjem, rezolucije 20,2 megapiksela, nudi performanse na nivou DSLR-a. Poseduje objektiv osetljivosti f/1.8-2.8 sa zumom od 4,2x i dolazi u metalnom kućištu klasičnog dizajna. 

 

Prema rečima proizvođača, ultraširokougaoni 24mm objektiv, osetljivosti f/1.8-2.8, sa otvorom od 9 listića, omogućuje stvaranje zamućenja pozadine sa plitkom dubinom polja i u kombinaciji sa velikim senzorom vrste 1.0 daje odlične rezultate pri slabom svetlu i nudi kvalitetne fotografije sa realnim bojama i niskim nivoom šuma. Aparat dolazi sa Canon-ovim DIGIC 6 procesorom.

 

Canon PowerShot G7 X 1 T

 

PowerShot G7 X poseduje sistem za automatsko fokusiranje sa 31 tačkom i nudi kontinuiranu brzinu fotografisanja od 6,5 slika u sekundi, sa kojom možete zabeležiti oko 700 fotografija. Prilagodljivi prsten za kontrolu objektiva, otvor blende i brzina zatvarača, mogu se podešavati po potrebi. Veliki ekran je osetljiv na dodir, a mogućnost automatskog fokusiranja na dodir olakšava odabir tačaka fokusa na ekranu.

 

Canon PowerShot G7 X 2 T

 

U modu Manual Movie na raspolaganju imate postavke koje se mogu podesiti tokom snimanja video zapisa, poput podešavanja otvora blende, brzine zatvarača i ISO-a. Tu je i mogućnost snimanja u Full HD video formatu od 60p. PowerShot G7 X poseduje i prilagodljivi sistem Intelligent IS sa pet osa koji služi za stabilizaciju snimka.

 

Canon PowerShot G7 X 3 T

 

Korisnici ovog fotoaparata će moći da dele fotografije putem Wi-Fi veze i NFC-a, kao i da prenesu fotografije na servise u cloud-u. Canon svojim korisnicima nudi i uslugu „irista“ za upravljanje digitalnim fotografijama.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu