| Vesti | Hardver | Canon predstavio PowerShot SX520 HS i SX400 IS
Hardver

Canon predstavio PowerShot SX520 HS i SX400 IS

Canon PowerShot SX520 HS SX400 IS

Canon je predstavio dva nova lagana fotoaparata srednje klase – modele PowerShot SX520 HS i PowerShot SX400 IS.

Ove fotoaparate odlikuje veliki optički zum od 42x(SX520 HS), odnosno 30x(SX400 IS) a pri tome su i vrlo kompaktni, što ih čini savršenim za fotografisanje posebnih prilika.

Objektiv ugrađen u PowerShot SX520 HS, opremljen 42x optičkim zumom, dovoljno je svestran za snimanje svakog motiva – od praznika koji se ne smeju propustiti do slobodnih dana u prirodi. Širokougaoni objektiv od 24 milimetra nudi fleksibilnost potrebnu za snimanje širokih pejzaža, dok istovremeno impresivnom najvećom žižinom daljinom od 1008 mm omogućava zumiranje udaljenih detalja.

Poboljšana funkcija Zoom Framing Assist Auto ugrađena u PowerShot SX520 HS automatski prilagođava zum kako bi predmet fotografije u okviru kadra zadržao unapred zadatu veličinu. Fotoaparat prepoznaje kada postoji opasnost da objekat ispadne iz kadra i automatski smanjuje zum kako bi se to sprečilo. Takođe, lako prilagođava zum ukoliko se osoba koja se snima približi aparatu, kako bi zadržao zadatu veličinu lica.

 

Canon PowerShot SX520 HS

SX520 HS

 

Smešten u kompaktno, lagano kućište, model PowerShot SX400 IS opremljen je optičkim zumom od 30x – savršenim za trenutke koje ne želite da propustite. Zahvaljujući kompaktnom obliku, aparat se može nositi bilo gde. Ergonomski savršen grip u kombinaciji sa ogromnom žižinom daljinom 24-720 mm čini snimanje vrlo lakim. Oba modela omogućavaju trenutno slikanje objekata koji se brzo kreću. Oba modela dolaze i sa Canonovom optičkom stabilizacijom slike sa Intelligent IS tehnologijom, koja slike čini oštrim i jasnim. Lako se prilagođavajući između osam različitih scena, Intelligent IS tehnologija analizira kadar i automatski podešava stabilizaciju, osiguravajući oštre fotografije i mirne video zapise.

PowerShot SX520 HS poseduje Canonov hvaljeni HS System, koji spaja DIGIC 4+ procesor sa CMOS senzorom visoke osetljivosti sa ugrađenim pozadinskim osvetljenjem i rezolucijom od 16 megapiksela, koji daje oštre i detaljne slike, sa stvarnim bojama, čak i u uslovima slabog svetla. PowerShot SX400 IS je takođe, idealan za fotografisanje od izlaska do zalaska sunca, sa 16-megapikselnim CCD senzorom i procesorom DIGIC 4+.

 

Canon PowerShot SX400 IS

SX400 IS

PowerShot SX520 HS ima Creative Shot funkciju. Ukoliko se odabere ta funkcija, svaki put kad se pritisne okidač, fotoaparat može automatski primeniti jedan od 46 posebnih efekata raspoređenih u 4 kategorije. PowerShot SX400 IS nudi niz kreativnih filtara, uključujući riblje oko i monohromatski filter.

Fleksibilni i lagani, oba modela izrađena su tako da fotografisanje čine jednostavnim i lagodnim. PowerShot SX520 HS i PowerShot SX400 IS se odlikuju i rukohvatom izradjenom u novom stilu, redizajniranom nakon opsežnih istraživanja o funkcionalnosti na seriji EOS, kako bi ponudili udobne ergonomske funkcije u stilu DSLR-a.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar