| Vesti | Hardver | Canon PowerShot G1 X Mark II
Hardver

Canon PowerShot G1 X Mark II

Canon PowerShot G1 X Mark II

Naslednik je stigao!

 

Canon je prošle nedelje predstavio uzbudljivu kolekciju od devet novih modela u svojim linijama DSLR aparata, digitalnih kompaktnih fotoaparata i dodatne opreme. Svaki od njih demonstrira Canon-ovu stručnost u industriji fotografije i u skladu je sa strategijom kompanije da pomaže korisnicima da učine sledeći korak na svom fotografskom putu.

Jedna od glavnih zvezda medju novitetima, svakako je PowerShot G1 X Mark II, sa performansama na nivou DSLR-a, dok je sačuvana prenosivost PowerShot-a.

 

Novi vrhunski kompaktni fotoaparat i naslednik modela PowerShot G1 X, PowerShot G1 X Mark II, daje najbolje performanse fotografije ikad viđene u Canonovom kompaktnom fotoaparatu. Sa kvalitetom slike sličnom DSLR-u, a prenosivošću u okviru kompaktnog oblika i funkcionalnosti vrlo uspešne serije PowerShot G, ovaj model savršen je dodatak svakoj torbi profesionalnog fotografa.

 

Canon PowerShot G1 X Mark II 01 T

 

Osmišljen uz pomoć povratnih informacija dobijenih od fotografa, donosi nove karakteristike koje nude izuzetne performanse i kontrolu:

  • Veliki Canonov CMOS senzor tipa 1,5 daje plitku dubinu polja uporedivu sa DSLR senzorom veličine APS-C i čini ga idealnim za portrete profesionalnog izgleda i makrofotografiju
  • Novi, super-svetli objektiv osetljivosti f/2.0-3.9, koji zadržava širok otvor f/3.9 čak i pri punom zumu, ostvarujući odlične performanse pri slabom osvetljenju i mogućnost kontrole dubine polja.
  • Potpuno prilagodljivi dvojni prsteni za kontrolu objektiva čine postizanje željenog fotografskog rezultata brzim i jednostavnim. Ergonomski postavljen prsten sa pomakom u koracima i prsten sa kontinuiranim pomakom nude potpunu kontrolu parametara u nivoima, uključujući zum, otvor i brzinu zatvarača.
  • Poboljšani sistem AiAF sa 31 tačkom za automatsko fokusiranje, u poređenju sa 9 na modelu PowerShot G1X, poboljšava sposobnost fotoaparata da se precizno fokusira na objekte prilikom fotografisanja slika sa plitkom dubinom polja.

 

Canon PowerShot G1 X Mark II 02

 

Ostaje još samo da saznamo cenu novog modela, a kao i uvek do sada, dobićete update putem PCAXE foruma ili PCAXE Facebook stranice.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar