| Vesti | Hardver | Canon po 12. put slavi prvo mesto među proizvođačima digitalnih kamera
Hardver

Canon po 12. put slavi prvo mesto među proizvođačima digitalnih kamera

Canon prvo mesto

Kompanija Canon je objavila da 12. godinu za redom slavi prvo mesto na svetskom tržištu među proizvođačima digitalnih kamera sa zamenjivim objektivom, mereno po broju isporuka.

Canonov položaj tržišnog lidera utemeljen je 2003. godine, u vreme kada je tržište digitalnih SLR fotoaparata još uvek bilo u začetku, sa predstavljanjem revolucionarnog fotoaparata EOS 300D. Nudeći kompaktan i lagan format po povoljnoj ceni, EOS 300D je označio početak Canonovog rasta na tržištu digitalnih SLR fotoaparata.

Canon je od tada nastavio sa inovacijama i predstavio niz proizvoda koji su definisali ovu branšu, uključujući seriju za profesionalne korisnike, EOS-1D i seriju EOS 5D, koja je utabala put za snimanje videa digitalnim SLR fotoaparatima, zahvaljujući senzoru širokog kadra. 

U skorije vreme, Canon je predstavio EOS 7D Mark II (u oktobru 2014.) koji je namenjen naprednim amaterima, i koji je dobio sjajne kritike zahvaljujući izuzetnim performansama automatskog fokusiranja i brzinom snimanja do čak 10fps.

 

Canon prvo mesto 1

 

Canonova ponuda dodatno je obogaćena u februaru ove godine, predstavljanjem pet novih modela fotoaparata. Među njima se nalaze modeli EOS 5DS i 5DS R, koji se mogu pohvaliti najvišom rezolucijom kada je reč o digitalnim SLR fotoaparatima sa 35mm senzorom širokog kadra, zatim EOS 760D i EOS 750D – dva modela iz ulaznog tržišnog segmenta digitalnih SLR fotoaparata, kao i EOS M3, digitalni fotoaparat sa kompaktnim sistemom koji nudi vrhunske performanse za fotografe entuzijaste.

 

Canon prvo mesto 2

 

Canon je nedavno  proslavio i prelomnu tačku u proizvodnji objektiva, kada je sa proizvodne trake sišao stomilioniti izmenjivi objektiv iz serije EF za fotoaparate EOS. Canonova široka ponuda objektiva serije EF, koja se trenutno sastoji od ukupno 97 modela, EOS korisnicima nudi širok spektar grafičkih mogućnosti.

 

Canon prvo mesto 3

 

Od modela EOS 300D pa do EOS 7D Mark II i najnovijih uređaja predstavljenih ove godine, Canonova impresivna ponuda fotoaparata postavila je kompaniju ispred konkurencije tokom proteklih 12 godina.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu