| Vesti | Hardver | Canon dobio dve prestižne nagrade
Hardver

Canon dobio dve prestižne nagrade

Canon EISA nagrade

Canon je objavio da je dobio dve prestižne EISA (European Imaging and Sound Association)  nagrade. Popularni EOS 1200D osvojio je „European Consumer DSLR Camera 2014-2015“ nagradu, dok je inovativna LEGRIA mini X osvojila „European Lifestyle Camcorder 2014-2015“.

Nagrade EISA dodeljuju se glasovima panela urednika 50 renomiranih časopisa iz 20 evropskih zemalja i predstavljaju veliko priznanje za proizvode koji spajaju naprednu tehnologiju, funkcije i upečatljiv dizajn sa dokazanom vrednošću. Ove godine su nagrade, kao najbolji u svojim kategorijama, odneli LEGRIA mini X i EOS 1200D.

“Kao kompanija, stremimo ka tome da korisnicima ponudimo proizvode koji im omogućavaju da istraže nove kreativne mogućnosti – a među ovakve proizvode nesumnjivo spadaju i EOS 1200D i LEGRIA mini X”, iyjavio je Steve Marshall, direktor marketinga proizvoda u Canon Europe i dodao: „Izuzetno smo ponosni što smo postigli ovaj rezultat i zaista je sjajno da naše trajne napore stvaranja pionirskih tehnologija prepoznaju i drugi. Pružanje mogućnosti našim korisnicima da ispričaju svoje priče na različite načine, jedno je od glavnih obeležja Canona, a nagrada od strane EISA žirija dokaz je fleksibilnosti i kvaliteta ova dva proizvoda i dobar znak da ostvarujemo ovu našu viziju“.

 

European Consumer DSLR Camera 2014-2015 – Canon 1200D

 

Canon EOS 1200D

 

Ovaj kompaktni, lagani fotoaparat koji predstavlja ulazni model ovog tržišnog segmenta, namenjen je onima koji tek ulaze u svet fotografije, ali i iskusnim korisnicima koji traže povoljan uređaj. Njegov APS-C CMOS senzor rezolucije 18 megapiksela u kombinaciji sa DIGIC 4 procesorom daje fotografije visokog kvaliteta sa dobrim dinamičkim rasponom i niskim nivoom šuma, do ISO 1600 i većih vrednosti.

Zasebna aplikacija za pametne telefone, EOS Companion, pomaže novim korisnicima da svoj novi fotoaparat iskoriste na najbolji način, a sa dodatnim funkcijama kao što su LCD ekran sa 460 000 piksela, dvoslojni merni senzor sa 63 zone, ispravka položaja objektiva u aparatu i niz kreativnih filtara, Canon EOS 1200D dosta nudi za uloženi novac.

 

European Lifestyle Camcorder 2014-2015: Canon LEGRIA mini X

 

Canon Legria mini X

 

LEGRIA mini X nudi višestruke prednosti, sa rotirajućim ekranom osetljivim na dodir idealnim za snimanje video „selfija“, podesivim podnožjem koje omogućava da se kamera postavi na bilo koju površinu i ultraširokougaonim objektivom od 170 stepeni za beleženje akcije u celini. Moguće je snimanje Full HD video zapisa uz objektiv osetljivosti F/2.8 tipa 1/2.3 i CMSO senzorom sa 12,8Mpix sa podrškom za MP4 i AVCHD i nekompresovanim stereo LPCM zvukom iz ugrađenog mikrofona.

Bogate mogućnosti povezivanja uključuju 3,5-milimetarski priključak za spoljašnji mikrofon, terminal za slušalice, mini HDMI i mini USB i Wi-Fi omogućavajući jednostavan prenos fajlova. Zahvaljujući ugrađenom WiFi-u, LEGRIA-om Mini X se može upravljati bežično sa bilo kog pametnog uređaja.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar