| Vesti | Hardver | BenQ SW2401PT – monitor namenjen profesionalnim fotografima
Hardver

BenQ SW2401PT – monitor namenjen profesionalnim fotografima

BenQ je najavio novi SW2401PT monitor, dijagonale 24 inča, inače njihov prvi monitor namenjen umetnicima, fotografima i drugim profesionalcima i „videofilima“. IPS panel ima rezoluciju od 2560 x 1440 piksela, a proizvođač tvrdi da su kvalitet slike i reprodukcija boja „besprekorni“.

SW2401PT može da se pohvali jednostavnom kalibracijom hardvera, kolornom saturacijom od 99% za AdobeRGB, Palette Master softverom za optimizaciju i odličnom kompatibilnošću sa današnjim DSLR kamerama. 

  

SW2401PT ima elegantan izgled i veoma tanak okvir, a opremljen je 14-bitnom 3D tabelom za pregled boja (Look Up Table), OSD kontrolama koje omogućavaju različita podešavanja za obradu fotografija, zabavu i „surfovanje“ webom, a crno-bele fotografije mogu da se pregledaju i obrađuju u Black-and-White mod-u, bez promene kvaliteta fotografija.

 

BenQ SW2401PT 1 T

 

Novi SW2401PT monitor integriše BenQ RevolutionEyes i ZeroFlicker tehnologiju koje bi korisnicima trebale da olakšaju duge periode gledanja u ekran.

BenQ SW2401PT bi uskoro trebao da bude dostupan na svetskom tržištu, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 499 američkih dolara.

 

Izvor: Digital Trends, BenQ

 

Komentarišite na forumu