| Vesti | Hardver | BenQ predstavlja novi gejming monitor XL2730Z
Hardver

BenQ predstavlja novi gejming monitor XL2730Z

BenQ XL2730Z

Kompanija BenQ je predstavila svoj novi, do sada najsnažniji, profesionalni monitor namenjen gejmerima – XL2730Z. Ovaj monitor ima QHD rezoluciju i nudi izuzetna podešavanja zahvaljujući frekvenciji osvežavanja od 144Hz, vremenu odziva od 1ms (GTG) i tehnologiji Motion Blur Reduction.

Proizvođač naglašava da se svi akcijski pokreti i dramatični prelazi prikazuju glatko, bez mrljanja ili efekata ghosting-a. Brzo vreme odziva omogućava tehnologija VESA Standard Adaptive-Sync, koja podržava sve Freesync-kompatibilne AMD Radeon grafičke karte.

BenQ tehnologija Black eQualizer povećava vidljivost i zadržava važne detalje posvetljavanjem tamnih scena, a postavka Color Vibrance u 20 nivoa prilagođava prikaz specifičnim zahtevima svakog igrača. 

Za prilagođeni doživljaj i simulacije unutar igre, korisnici na raspolaganju imaju osam veličina ekrana koje nudi funkcija Display Mode (17”/19”/19”W/21,5”/22”W/23”W/23,6”W/24”), a uz pomoć funkcije Smart Scaling može se dodatno podesiti veličina prikaza. Ovaj prilagođeni prikaz praćen je i izmenama u dizajnu samog monitora, s oznakama veličine koje se mogu postaviti tako da prate jedinstvena podešavanja igrača, što znači da ih je svaki put lako reprodukovati. Korisnicima je na raspolaganju i širok izbor unapred definisanih podešavanja koje su dizajnirali profesionalni gejmeri, a koji se mogu učitati i iskoristiti kroz Game Mode Loader.

 

BenQ XL2730Z 1 T BenQ XL2730Z 2 T

 

BenQ je implementirao i nekoliko osobina koje približavaju doživljaj igranja korisniku. Display Pilot nudi praktična podešavanja na samom ekranu i trenutni pristup raznim funkcijama. Auto Game Mode automatski otkriva žanr igre koju igrate i podešava prikaz boja po unapred postavljenim vrednostima. Game Mode to Go omogućava igračima da spreme podešavanja prikaza i iskoriste ih na drugom računaru preko USB memorije ili servisa u Cloud-u. Dodatak S Switch, okruglog i kompaktnog formata, lako se drži u ruci i nudi taster za brzo prebacivanje između automatskog i prilagođenih načina igranja.

 

BenQ XL2730Z 3 T BenQ XL2730Z 4 T

 

Kako bi oči korisnika bile zaštićene od štetnog svetla plavog spektra i neugodnog treperenja, XL2730Z nudi Low Blue Light način rada i tehnologiju protiv treperenja, što umanjuje emisiju svetla plavog spektra i uklanja treperenje na svim nivoima osvetljenja.

 

BenQ XL2730Z 5 T BenQ XL2730Z 6 T

 

BenQ gejming monitor XL2730Z će biti dostupan širom sveta od proleća 2015. godine.

 

Izvor: BenQ

 

Komentarišite na forumu