| Vesti | Hardver | BenQ predstavio novi monitor za fotografe – SW2700PT
Hardver

BenQ predstavio novi monitor za fotografe – SW2700PT

Kompanija BenQ je predstavila novi monitor za fotografe, model SW2700PT, koji može da se pohvali izuzetno vernim prikazom boja. Ovaj monitor dijagonale 27” nudi QHD rezoluciju (2560 x 1440), Adobe RGB pokrivenost od 99%, IPS tehnologiju, hardversku kalibraciju, 14-bitnu 3D tabelu za korekciju boja (Look Up Table – LUT), Delta E≤2, softver za kalibraciju glavne palete, zaštitni ram protiv ambijentalnog osvetljenja, kontroler ekranskog prikaza (OSD-a) i crno-beli način rada.

BenQ SW2700PT je osmišljen da verno prikaže kreativnu viziju profesionalnih fotografa, sa realnim bojama, preciznim detaljima i jednostavnim korišćenjem. Prvi je monitor na tržištu koji spaja niz visokotehnoloških osobina za nenadmašnu vernost boja, doslednost i jednostavnu kompatibilnost sa DSLR fotoaparatima. 

Adobe RGB prostor boja omogućava prikazivanje većeg raspona nijansi plave i zelene, 14-bitna 3D tabela za korekciju boja poboljšava preciznost mešanja RGB boja, dok Delta E≤2 u prostorima boja Adobe RGB i sRGB nudi najverniji prikaz izvorne fotografije.

 

BenQ SW2700PT 1 T BenQ SW2700PT 2 T

 

Hardverska kalibracija omogućava korisnicima da direktno prilagode 14-bitnu 3D tabelu za korekciju boja bez izmene izlaznih podataka grafičke kartice i osigurava da je svaka fotografija prikazana upravo onako kako je snimljena. SW2700PT dolazi sa BenQ softverom za kalibraciju glavne palete, koji se može upotrebiti u kombinaciji s kalibratorom za optimizaciju performansi boja. Monitor je kompatibilan sa profesionalnim alatima za kalibraciju boja X-rite i Datacolor.

 

BenQ SW2700PT 3 T BenQ SW2700PT 4 T

 

Sa gotovo 77% više radnog prostora u odnosu na standardni Full HD monitor, korisnici mogu da vide veći deo slike koju obrađuju i to sa neverovatnim detaljima. Monitor je inteligentno dizajniran da korisnicima pruži najveću moguću upotrebljivost prilikom pregledanja i uređivanja fotografija.

 

BenQ SW2700PT 5 T BenQ SW2700PT 6 T

 

Odvojivi zaštitni ram blokira ambijentalno osvetljenje koje često može negativno da utiče na percepciju boja. Kontroler ekranskog prikaza (OSD-a) stavlja postavke monitora doslovno u ruke korisnika, sa tri tastera koja omogućavaju brzo prilagođavanje postavki za različite namene, na primer, za Adobe RGB i sRGB prostore boja ili za crno-beli način rada.

 

BenQ SW2700PT 7 T BenQ SW2700PT 8 T

 

Korisnici se između postavki mogu prebacivati jednostavnim pritiskom tastera, umesto podešavanjem svake pojedine postavke. Taster na kontroleru ekranskog prikaza nudi brzu navigaciju kroz postavke OSD-a. Na kraju, crno-beli način rada korisnicima omogućava da pregledaju i uređuju crno-bele fotografije bez gubitka detalja ili tonskih prelaza. Pregledanjem fotografija u crno-belom načinu pre uređivanja, korisnici mogu da uštede dosta vremena koje bi izgubili na pogrešna podešavanja.

 

 

BenQ monitor za fotografe, SW2700PT, će biti dostupan na domaćem tržištu tokom predstojeće jeseni.

 

Izvor: BenQ

 

Komentarišite na forumu