| Vesti | Hardver | ASUS Ultra-Low Blue Light monitori primili najviše TÜV Rheinland sertifikata
Hardver

ASUS Ultra-Low Blue Light monitori primili najviše TÜV Rheinland sertifikata

Čak 26 monitora kompanije ASUS je sertifikovano od strane TÜV Rheinlanda za nisku emisiju plavog svetla, što je veći broj u odnosu na sve druge proizvođače monitora. Najnoviji ASUS Ultra-Low Blue Light monitori poseduju po četiri podešavanja filtera za umanjenje emisije plavog svetla, i to do 70%. Osim toga, 28 ASUS monitora je dobilo TÜV Rheinland sertifikate i za „Flicker-Free“ tehnologiju. Navedeni monitori su dizajnirani da smanjuju emisiju plavog svetla i treperenje slike na ekranu, kako bi gledanje učinili što prijatnijim za korisnike.

TÜV Rheinland je inače profesionalna organizacija za sertifikaciju i veliki svetski autoritet kad su u pitanju testiranja ekrana. Ova kompanija je takođe razvila i poseban 2PfG standard za testiranje i merenje emisije plavog svetla i treperenja slike. 

Najnoviji ASUS Ultra-Low Blue Light monitori imaju po četiri podešavanja filtera za umanjenje emisije plavog svetla, kojima se pristupa putem intuitivnog OSD menija, gde je Level 1 dizajniran za surfovanje internetom (umanjuje emisiju plavog svetla za 20% uz minimalnu promenu boje), Level 2 je namenjen pregledanju fotografija i video materijala (umanjuje emisiju plavog svetla za 30%), dok Level 3 i 4 umanjuju emisiju plavog svetla za 50%, odnosno 70% radi dužih perioda čitanja ili gledanja u ekran u zamračenim prostorijama.

 

ASUS Ultra-Low Blue Light 1 T

 

ASUS Flicker-Free tehnologija primenjuje pametna dinamička prilagođavanja pozadinskog osvetljenja (Smart Dynamic Backlight Adjustment), kako bi se umanjilo treperenje na ekranu, što prilikom višečasovnog gledanja u ekran sprečava zamor, iritaciju i naprezanje očiju, pored glavobolje i vrtoglavice.

 

ASUS Ultra-Low Blue Light 2 T ASUS Ultra-Low Blue Light 3 T

 

Novi ASUS Ultra-Low Blue Light i Flicker-Free monitori iz tzv. Eye Care linije, uključuju PG i MG serije monitora za gejming, Designo seriju za kućnu zabavu, PA i PB serije za grafičke stručnjake, kao i Essential seriju monitora namenjenu svakodnevnom korišćenju.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu