| Vesti | Hardver | ASUS ROG najavljuje Poseidon GTX 980 Ti grafičku kartu
Hardver

ASUS ROG najavljuje Poseidon GTX 980 Ti grafičku kartu

ASUS ROG Poseidon GTX 980 Ti

ASUS Republic of Gamers (ROG) predstavlja Poseidon GTX 980 Ti, novu grafičku kartu sa ekskluzivnim hibridnim rashladnim sistemom koji omogućava efikasno hlađenje vazduhom i vodom, kao i ASUS Auto-Extreme tehnologijom sa kvalitetnim i pouzdanim Super Alloy Power II komponentama.

Zahvaljujući najnovijem GeForce GTX 980 Ti grafičkom procesoru, nova grafička karta postiže brzine do 1203MHz u gejming režimu i 1228MHz u OC režimu. ASUS-ov DirectCU H2O hibridni sistem hlađenja sa dva ventilatora otporna na prašinu, obezbeđuje dvostruko nižu radnu temperaturu (30°C) pri hlađenju vodom i 10% nižu (5°C) radnu temperaturu pri hlađenju vazduhom. 

ROG Poseidon GTX 980 Ti grafička karta je opremljena DirectCU H2O tehnologijom hlađenja, koja kombinuje vazduh i vodu, kako bi se korisniku omogućila potpuna fleksibilnost, a grafičkoj karti efikasno hlađenje. Specijalna parna komora je u direktnom kontaktu sa grafičkim procesorom, čime se postiže brže odvođenje toplote sa samog GPU-a, dok su bakarne toplotne cevi i produžena peraja zadužena za dalji prenos toplote. Sa vodenim hlađenjem, ROG Poseidon GTX 980 Ti postiže dvostruko nižu radnu temperaturu i do tri puta tiši rad u odnosu na referentnu karticu. Kartica dolazi sa standardnim G¼“ navojima, čime je obezbeđeno lako povezivanje sa postojećom opremom za vodeno hlađenje.

 

ASUS ROG Poseidon GTX 980 Ti 1 T ASUS ROG Poseidon GTX 980 Ti 2 T

 

ROG Poseidon GTX 980 Ti ima i dva, posebno dizajnirana ventilatora, koji obezbeđuju efikasno hlađenje i štite kartu od prašine, čime se postiže njen duži životni vek. Tu je i ROG LED logo koji svetli i pulsira.

 

ASUS ROG Poseidon GTX 980 Ti 3 T ASUS ROG Poseidon GTX 980 Ti 4 T

 

Još jedan od benefita ROG Poseidon GTX 980 Ti karte je tzv. Auto-Extreme tehnologija. Reč je o prvom industrijskom procesu proizvodnje koji je potpuno automatizovan, čime se isključuje mogućnost ljudske greške i postiže zavidan kvalitet izrade. Kao rezultat se dobija izuzetno pouzdan proizvod, koji će biti podjednako dobar i za opštu svakodnevnu upotrebu, i za igranje najzahtevnijih igara i overklokovanje. Auto-Extreme sprečava nakupljanje prašine i oksidaciju, čineći zadnju stranu štampane ploče izuzetno glatkom, što korisnicima olakšava ugradnju. Pored svega, novi proizvodni proces je i ekološki, jer isključuje upotrebu štetnih hemikalija i smanjuje utrošak energije za 50%.

 

ASUS ROG Poseidon GTX 980 Ti 5 T

 

ROG Poseidon GTX 980 Ti sadrži i Super Alloy Power II komponente koje povećavaju energetsku efikasnost, tako što obezbeđuju bolji prenos energije (sa manje gubitaka), dok istovremeno smanjuju zujanje pri velikom opterećenju i redukuju emisiju toplote.

 

 

Zahvaljujući potpuno novom i intuitivnom korisničkom interfejsu, GPU Tweak II čini igranje i overklokovanje lakšim nego ranije, uz zadržavanje naprednih opcija za okorele overklokere. Nova Gaming Booster funkcija podiže performanse sistema tako što isključuje sve suvišne procese i sve resurse automatski stavlja na raspolaganje video igri. U paket ulazi i jednogodišnja licenca za XSplit Gamecaster softver, u vrednosti od 99 dolara, tako da gejmeri mogu lako da strimuju i snimaju tok igre, a kao bonus, korisnici dobijaju i besplatni petnaestodnevni premijum nalog za World Of Warships igru i poklon kôd za Diana Cruiser brod.

 

Izvor: ASUS ROG

 

Komentarišite na forumu