| Vesti | Hardver | ASUS ROG najavljuje Maximus VIII Hero Alpha matičnu ploču
Hardver

ASUS ROG najavljuje Maximus VIII Hero Alpha matičnu ploču

ASUS Maximus VIII Hero Alpha

ASUS Republic of Gamers (ROG) najavljuje Maximus VIII Hero Alpha gejming matičnu ploču ATX formata, baziranu na Intel Z170 čipsetu, sa brojnim gejmerskim karakteristikama i savremenim mogućnostima za povezivanje. Ovo je prva matična ploča na svetu sa integrisanim RGB konektorima, kompatibilnim sa standardnim 12V RGB LED trakama za lako podešavanje osvetljenja.

Maximus VIII Hero Alpha je naslednik popularne ROG Maximus VIII Hero matične ploče. Dolazi sa dva nova četvoropinska konektora za RGB trake, 2×2 (2T2R) 802.11ac Wi-Fi sa Multi-User MIMO (MU-MIMO) podrškom, USB 3.1 Type-A i Type-C priključcima koje pokreće Intel USB 3.1 kontroler i omogućava brzinu prenosa podataka do 10Gbit/s, kao i dvostrukim NVM Express (NVMe) U.2 priključcima i M.2 priključkom za brzinu prenosa od 32Gbit/s i podrškom za three-way RAID. 

Maximus VIII Hero Alpha matična ploča je opremljena brojnim tehnologijama koje obezbeđuju zavidne gejming performanse i izuzetne overkloking mogućnosti za šestu generaciju Intel Core procesora i DDR4 memoriju. Ove napredne mogućnosti podrazumevaju 5-Way Optimization auto-tuning za momentalno poboljšanje performansi, T-Topology tehnologiju druge generacije koja otvara nove mogućnosti za overkloking DDR4 memorije, i Pro Clock tehnologiju koja omogućava turbo frekvencije za BCLK.

 

ASUS Maximus VIII Hero Alpha 1 T

 

Maximus VIII Hero Alpha ploča je opremljena gejming audio sistemom SupremeFX 2015 sa Sonic Studio II softverom, mogućnostima za umrežavanje (zahvaljujući najnovijem Intel Gigabit Ethernet adapteru), kao i LANGuard i GameFirst IVBeta tehnologijama.

 

ASUS Maximus VIII Hero Alpha 2 T

 

Maximus VIII Hero Alpha ploča se bazira na uspešnoj i popularnoj Maximus VIII Hero ploči, ali se od nje razlikuje po novim mogućnostima za povezivanje i dodatku za RGB LED osvetljenje. Sa dva patentirana četvoropinska Aura RGB-Strip priključka i dva nastavka koja dolaze u pakovanju, korisnici mogu vrlo lako da osvetle svoju gejming opremu ili prostoriju različitim bojama, a sve što treba da uradi je da priključi standardnu 12V LED RGB traku na Aura RGB-strip priključak. Maximus VIII Hero Alpha dolazi sa Aura lighting-control softverom za upravljanje integrisanim RGB LED osvetljenjem i priključenim LED RGB trakama.

 

ASUS Maximus VIII Hero Alpha 3 T

 

Maximus VIII Hero Alpha dolazi sa ugrađenim 802.11ac Wi-Fi adapterom najnovije generacije, sa 2×2 (2T2R) dvopojasnim (dual-band) 2.4/5GHz antenama za maksimalnu brzinu do 867Mbit/s, kao i podrškom za najnoviju Multi-User MIMO (MU-MIMO) tehnologiju koja obezbeđuje izuzetne WiFi performanse.

 

ASUS Maximus VIII Hero Alpha 4 T

 

Da bi se iskoristio pun potencijal najnovijih SSD uređaja, Maximus VIII Hero Alpha poseduje dvostruke NVMe U.2 priključke. Ova tehnologija omogućava da SSD uređaji rade na maksimalnim brzinama do 32Gbit/s, dok istovremeno pruža plug-and-play pogodnosti. Maximus VIII Hero Alpha nudi i M.2 priključak sa x4 PCI Express 3.0/2.0 propusnim opsegom, koji podržava three-way RAID konfiguracije za izuzetno visoke brzine i visok nivo bezbednosti podataka. Na internim laboratorijskim testovima proizvođača, Maximus VIII Hero Alpha ploča je postigla brzinu upisa od 3386MB/s i brzinu čitanja od 3575MB/s.

 

ASUS Maximus VIII Hero Alpha 5 T

 

Nova matična ploča dolazi i sa ugrađenom podrškom za USB 3.1 standard, tj. sa USB 3.1 Type-A priključcima i sa reverzibilnim USB 3.1 Type-C priključcima koji omogućavaju jednostavnije korišćenje i brzinu prenosa podataka do 10Gbit/s, dok ASUS USB 3.1 Boost tehnologija automatski podiže performanse USB 3.1 standarda na viši nivo.

 

Izvor:ASUS ROG

 

Komentarišite na forumu