| Vesti | Hardver | ASUS ROG najavljuje Maximus VIII Formula matičnu ploču
Hardver

ASUS ROG najavljuje Maximus VIII Formula matičnu ploču

ASUS ROG Maximus VIII Formula

ASUS Republic of Gamers najavljuje da će na tržište izbaciti novu gejming matičnu ploču, pod nazivom Maximus VIII Formula, baziranu na Intel Z170 Express čipsetu. Ploča je punog ATX formata i opremljena je ekskluzivnim CrossChill EK hlađenjem. Tu su još i Aura RGB osvetljenje i ROK oklop za estetiku i čvrstinu, kao i 5-Way Optimization, Intel Gigabit Ethernet i LANGuard tehnologije.

Maximus VIII Formula matična ploča je opremljena LGA1151 procesorskim podnožjem i optimizovana da iskoristi maksimalni potencijal šeste generacije Intel Core (Skylake) procesora i DDR4 memorije. Audio sistem je takođe po meri ozbiljnih gejmera, te se bazira na SupremeFX 2015 audio tehnologiji.

Nova ploča za povezivanje nudi NVM Express (NVMe) U.2 i M.2 priključke, za brzine transfera do 32Gbps, USB 3.1 Type-A i reverzibilni Type-C priključak, kao i 2×2 802.11ac Wi-Fi sa multi-user MIMO (MU-MIMO) podrškom za bežičnu konekciju. 

U cilju kreiranja gejming rashladnog sistema koji je najbolji u svojoj klasi, ROG inženjeri su se udružili sa kompanijom EK Water Blocks i razvili CrossChill EK – ekskluzivno za  Maximus VIII Formula ploču. Ovaj rashladni blok odlikuju ekstremne performanse i visokoprovodni bakarni kanal, uz mogućnost korišćenja vazduha ili tečnosti.

 

ASUS ROG Maximus VIII Formula 1 T

 

Kada je u pitanju hlađenje vazduhom, CrossChill EK ne zahteva nikakvo posebno znanje i opremu. Ovaj rashladni blok je opremljen i standardnim G1/4 ulazima za cevi, tako da je kompatibilan sa gotovo svim postojećim rešenjima za vodeno hlađenje. CrossChill EK smanjuje temperaturu MOSFET tranzistora za najviše 23˚C.

 

ASUS ROG Maximus VIII Formula 2 T

 

Za osvetljenje ključnih delova ploče su zadužene RGB LE diode, njih 28, koje krase MOSFET poklopac, predeo oko PCI Express slota i ROG logo. Zahvaljujući integrisanom Aura RGB priključku, nema potrebe za korišćenjem komplikovanih eksternih RGB kontrolera. Integrisani Aura RGB priključak za LED trake i priloženi produžni kabel, korisniku omogućavaju da brzo i lako osvetli svoj sistem. Maximus VIII Formula je opremljena četvoropinskim priključkom za standardne 12V RGB LED svetleće trake.

 

ASUS ROG Maximus VIII Formula 3 T

 

Za kontrolu osveljenja je zadužen Aura lighting-control softver, koji omogućava upravljanje ugrađenim RGB LE diodama i/ili priključenom RGB svetlećom trakom, koje mogu biti i u međusobnoj sinhronizaciji. Aura softver omogućava i promenu boje LED osvetljenja u ritmu muzike, a može se podesiti i tako da se boja menja u zavisnosti od temperature procesora.

 

ASUS ROG Maximus VIII Formula 4 T

 

ROG oklop štiti Maximus VIII Formula ploču tako što sprečava da toplota sa grafičke karte zagreva matičnu ploču, čime se obezbeđuju niže temperature kompletnog sistema, bolje performanse, ali i lepši izgled. Čelično elektro-galvanizovano ojačanje koje se nalazi na zadnjoj strani matične ploče, sprečava uvijanje i odvodi toplotu sa ključnih komponenti.

 

ASUS ROG Maximus VIII Formula 5 T

 

Korisnik ne mora da bude ekspert kako bi dobio maksimalne performanse uz Maximus VIII Formula ploču, jer 5-Way Optimization tehnologija automatski obavlja sva kompleksna podešavanja i donosi instant poboljšanje performansi. Ova tehnologija dinamički optimizuje ključne parametre Maximus VIII Formula sistema u realnom vremenu i u odnosu na to šta korisnik u datom trenutku radi, čime se postižu maksimalne performanse procesora i smanjuje potrošnja energije. 5-Way Optimization omogućava da računar bude idealno podešen za gejming, zabavu, posao ili bilo šta drugo – i to samo jednim klikom.

 

ASUS ROG Maximus VIII Formula 6 T

 

Audio sistem kojim je opremljena Maximus VIII Formula ploča isporučuje izuzetno čist zvuk u igrama, zahvaljujući SupremeFX 2015 tehnologiji. SupremeFX donosi specijalnu zaštitu od svih vrsta smetnji i pažljivo izabrane audio komponente, kao što su: ESS ES9023P digitalno-analogni konverter (DAC) sa Hyperstream tehnologijom, ultra-low-jitter clock, Nichicon kondenzatori i 2VRMS pojačalo za slušalice. Sonic SenseAmp tehnologija automatski prepoznaje bilo koje slušalice sa impedansom od 32 do 600 Ω (oma) i vrši automatsku optimizaciju audio sistema.

 

ASUS ROG Maximus VIII Formula 7 T

 

Za vrhunski doživljaj u online gejmingu, zadužen je novi Intel Ethernet (I219-V) Gigabit LAN adapter, koji obezbeđuje izuzetno visok protok i nizak lag. Prednost ovog LAN adaptera se ogleda u manjem opterećivanju procesora i visokom protoku za TCP i UDP mrežni saobraćaj. LAN port je zaštićen LANGuard tehnologijom za bezbedniju i stabilniju konekciju.

 

ASUS ROG Maximus VIII Formula 8 T

 

Uz Maximus VIII Formula ploču, gejmeri imaju mogućnost da idu u korak sa NVMe revolucijom i iskoriste pun potencijal najnovijih i najbržih SSD uređaja. Tu su U.2 i M.2 priključci koji donose brzinu transfera do 32Gbps, dok USB 3.1 Type-A i reverzibilni USB 3.1 Type-C portovi obezbeđuju brzinu i udobnost prilikom korišćenja. ASUS USB 3.1 Boost tehnologija pritom pruža dodatno ubrzanje USB 3.1 portovima.

 

ASUS ROG Maximus VIII Formula 9 T

 

Kako bi se postigla maksimalna brzina kada je u pitanju bežična konekcija, Maximus VIII Formula matična ploča je opremljena integrisanim 802.11ac Wi-Fi adapterom sa spoljašnjom antenom koja ima 2×2 dizajn i dual-band podršku (2.4GHz i 5GHz).

 

Izvor: ASUS ROG

 

Komentarišite na forumu