| Vesti | Hardver | ASUS ROG najavljuje Maximus VIII Extreme matičnu ploču
Hardver

ASUS ROG najavljuje Maximus VIII Extreme matičnu ploču

ASUS ROG Maximus VIII Extreme

ASUS Republic of Gamers (ROG) najavljuje Maximus VIII Extreme, novu Z170 gejmersku matičnu ploču sa izuzetnim overkloking i gejming mogućnostima. Bazirana na Intel Z170 čipsetu i LGA 1151 podnožju za šestu generaciju Intel procesora, Maximus VIII Extreme pruža odlične gejming performanse uz brojne ASUS inovacije, kao što su OC Panel II za eksperte u overklokovanju, 5-Way Optimization auto-tuning za instant povećanje performansi, Pro Clock za dostizanje viših frekvencija, druga generacija T-Topology tehnologije za ekstremno overklokovanje DDR4 memorije i nova Extreme Engine Digi+ tehnologija za preciznu regulaciju napona jezgara.

Maximus VIII Extreme korisniku donosi i najbolji gejming zvuk, zahvaljujući SupremeFX 2015 tehnologiji i Sonic Studio II alatu za fino podešavanje zvuka, gejming umrežavanje uz Intel Ethernet adapter, kao i ASUS LANGuard i GameFirst tehnologije koje eliminišu lag (zastajkivanje) u prenosu podataka za nezaboravno iskustvo u igranju online igara. 

Maximus VIII Extreme ploča je napravljena za ekstremno overklokovanje i uz nju dolazi ASUS OC Panel II sa svetlim i jasnim ekranom od 2,6 inča, za lako praćenje rada i podešavanje sistema, dok OC dugme omogućava instant kontrolu nad overklokovanjem i istovremeno nudi mogućnost izbora jednog od tri načina rada ventilatora na procesoru – Turbo, Standard ili Silent. Pritom Extreme režim OC Panela II služi kao eksterna overkloking konzola i omogućava brz pristup brojnim ROG tehnologijama, kao što su Subzero Sense, VGA Hotwire, Slow Mode i Pause prekidač. U Extreme režimu, OC Panel II služi i kao daljinski kontroler za Power i Reset, a omogućava i lak pristup novim Safe Boot i ReTry tasterima za instant testiranje konfiguracije i dijagnostiku.

 

ASUS ROG Maximus VIII Extreme 1 T

 

5-Way Optimization tehnologija donosi mogućnost automatskog overklokovanja i beskompromisnu kontrolu nad ventilatorima za instant povećanje performansi. Ova tehnologija dinamički i u realnom vremenu optimizuje esencijalne aspekte sistema, čime se postižu izuzetne performanse procesora, svakodnevna ušteda energije, stabilno digitalno napajanje i tih rad ventilatora. Čak će i podešavanja mreže i zvuka biti prilagođena korisnikovim omiljenim igrama i aplikacijama.

 

ASUS ROG Maximus VIII Extreme 2 T

 

Još jedna od prednosti Maximus VIII Extreme ploče je druga generacija ASUS T-Topology tehnologije za overklokovanje DDR4 memorije, i to preko 3866MHz uz popunjenost svih memorijskih slotova.

ASUS Pro Clock tehnologija je nezavisni base-clock (BCLK) generator dizajniran za šestu generaciju Intel procesora koji omogućava BCLK frekvencije od 400 i više MHz. Ovo jedinstveno rešenje radi u tandemu sa ROG TurboV Processing Unit (TPU) kako bi se povećali napon i kontrola overkloka BCLK-a. Prilikom intenzivnog overklokovanja vreme boot-ovanja može biti skraćeno, kao i tzv. jitter, a stabilnost povećana.

 

ASUS ROG Maximus VIII Extreme 3 T

 

Extreme Engine Digi+ je ekskluzivni modul za regulaciju napona (VRM) sa dual PWM kontrolerima, OptiMOS MOSFET tranzistorima, MicroFine zavojnicama za veću stabilnost i efikasnost na visokim naponima. Extreme Engine Digi+ poseduje i japanske 10K kondenzatore.

Od ostalih najznačajnijih tehnologija treba spomenuti poboljšani SupremeFX 2015 i Sonic Studio II sa automatskim podešavanjem za izuzetne audio performanse pri gejmingu, zatim Intel Gigabit Ethernet adapter za konekciju bez lag-ova i ekskluzivne ASUS LANGuard i GameFirst tehnologije za mogućnosti umrežavanja, kao i povezivanje uz pomoć Thunderbolt 3, NVMe U.2, M.2, SATA Express i USB 3.1 priključaka. Istovremeno, Smart DIY dizajn i premijum komponente nude maksimalnu izdržljivost i zaštitu pri radu.

 

ASUS ROG Maximus VIII Extreme 4 T

 

Maximus VIII Extreme poseduje i podesivo LED osvetljenje sa više boja, koje promenom nijanse može da Vam ukaže na temperaturu procesora, ali i da pulsira u ritmu vaše omiljene muzike. RAMCache tehnologija pritom efektno kešira kompletan uređaj za skladištenje podataka, pa će se vaše omiljene igre i aplikacije pokretati mnogo brže, uz smanjen rizik od gubljenja podataka.

 

ASUS ROG Maximus VIII Extreme 5 T

 

KeyBot II je jedinstveni mikroprocesor kojim se upravlja putem jednostavnog korisničkog interfejsa. Gejmerima omogućava snimanje makro komandi direktno sa tastature, promenu profila i specijalne funkcije preko brzih tastera F1-F10.

 

ASUS ROG Maximus VIII Extreme 6 T

 

Korisnici Maximus VIII Extreme matične ploče dobijaju i besplatan pristup Overwolf-u, pametnom i nenametljivom overleju koji omogućava pretraživanje interneta, korišćenje email-a, razmenu poruka, striming i snimanje bez prekida igranja, a može se preuzeti sa Overwolf prodavnice aplikacija.

 

Izvor: ASUS ROG

 

Komentarišite na forumu