| Vesti | Hardver | ASUS Republic of Gamers Rampage III GENE matična ploča
Hardver

ASUS Republic of Gamers Rampage III GENE matična ploča

asus

Najnoviji član GENE serije, ASUS Republic of Gamers Rampage III GENE, matičnih ploča nastavlja tradiciju Intelovih X58 MicroATX performansi i overkloking mogućnosti sa naprednim mogućnostima…

 

 


Najnovija Rampage III GENE matična ploča nakon uspešne GENE II serije ponovo donosi „hardcore“ performanse i neverovatne overkloking potencijale u MicroATX izdanju. Svojom veličinom ova ploča je odličan izbor za entuzijaste koji se bave modovanjem kućišta, onima koji vole LAN partije, kao i za gejmere koji žele odlične performanse u kompaktnom izdanju.

 

Unikatne ROG mogućnosti

 

Rampage III GENE iliti R3G donosi nam sve „feature“ koji su viđeni kod modela Rampage III Extreme. Ploča poseduje Intelov X58 čipset, nudi podršku za six-core Intel i7-980X procesore, kao i USB 3.0 i SATA 6Gb/s standarde za najbrži prenos podataka dostupan korisnicima.

Republic of Gamers (ROG) serija se razlikuje po mnogo čemu od ostalih modela microATX formata, pružajući performanse full ATX ploča uz nesvakidašnje overkloking mogućnosti. ROG Connect tehnologija recimo donosi novitet u vidu overklokinga putem eksternog USB uređaja na čistom hardverskom nivou.

 

r3g

 

Na ploči postoje i tačke za merenje voltaža što je dosta korisna stavka prilikom ekstremnog overklokinga koju će entuzijasti znati da cene. Pored bogatog propratnog paketa, tu su i audio rešenja u vidu Supreme FX X-Fi 2 zvučne karte koja podržava EAX 5.0 standard i donosi kristalno jasan i kvalitetan zvuk. Moramo napomenuti i pozlaćene „džekove“ tj. ulaze na zvučnoj karti kao i solid state kondezatore na istoj.

Tu su i gigabitni LAN konektor, kao i GameFirst tehnologija koje Internet-related bazirana; tačnije, omogućava korisnicima da tokom online igranja naprave prioritete na samoj internet konekciji kako bi se drugi taskovi odvijali u pozadini.

Još jednom, zaista sjajna ploča iz kompanije ASUS koja bar na papiru obećava dosta radosti u malom formatu za krajnje korisnike.

 

Specifikacije:

Model

ASUS ROG Rampage III GENE

CPU

LGA1366 socket Intel® CoreTMi7 Extreme Edition / CoreTMi7 Processors

Chipset

Intel® X58/ICH10R

Memory

6 x DIMM, max 24GB DDR3

2200(OC)/2133(OC)/2000(OC)/1800(OC)/1600/1333/1066 MHz

PCIe x16 slots

2 x PCIe2.0 x16 slots, supports dual x16 mode

Multi-GPU

Supports NVIDIA SLITM / ATI CrossFireXTM

LAN

Gigabit Intel® LAN

Audio

SupremeFX X-Fi 2 built-in

Storage

2 x USB 3.0

11 x USB 2.0

Exclusive features

ROG Connect

Game First

CPU Level Up

MemOK!

 

Izvor: ASUS

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar