| Vesti | Hardver | ASUS Republic of Gamers najavljuje GR8 II
Hardver

ASUS Republic of Gamers najavljuje GR8 II

ASUS ROG GR8 II

ASUS Republic of Gamers (ROG) je najavio GR8 II, kompaktni gejming PC sa kućištem zapremine 4 litra i punim desktop gejming performansama. GR8 II je računar dizajniran za VR koji poseduje odlične grafičke performanse u svojoj klasi, zahvaljujući prilagođenoj verziji ASUS GeForce GTX 1060 grafičke karte sa desktop performansama. Srce GR8 II čini Intel procesor, uključujući i sedmu generaciju (Kaby Lake) Intel Core i7 65W procesora i uparen je sa 32GB DDR4 memorije.

GR8 II poseduje VR-friendly dizajn sa dva HDMI priključka, tako da korisnik može istovremeno da poveže i VR kacigu i monitor. Specijalno dizajniran rashladni sistem obezbeđuje visok nivo stabilnosti koju zahtevaju maratonske gejming sesije. Još neke od karakteristika koje će ceniti gejmeri su Intel mrežni adapter i eskluzivne ROG tehnologije koje uključuju SupremeFX, Sonic Studio III, Sonic Radar III i GameFirst IV. GR8 II je opremljen i ASUS Aura Sync RGB osvetljenjem koje raspolaže sa 12 različitih režima sinhronizacije sa brojnim ROG perifernim uređajima koji su kompatibilni sa Aura-Sync tehnologijom.

U testovima je GR8 II postigao 47% bolje performanse u odnosu na sličan gejming računar opremljen GTX 960 grafikom i 10% bolje performanse u odnosu na računare opremljene GTX 970 grafikom. U stanju je da pokrene Overwatch igru u 2K i Full HD rezoluciji sa prosečno 70 frejmova po sekundi.

 

ASUS ROG GR8 II 1

 

GR8 II je dodatno testiran kako bi sigurno bili ispunjeni svi zahtevi i preporučene specifikacije za Oculus Rift VR kit. Gejmeri mogu da povežu dva monitora preko HDMI priključaka, pa čak i tri HD monitora putem DisplayPort-a. Tu je i podrška za 4K monitore i NVIDIA G-SYNC tehnologiju. ROG GR8 II poseduje stilizovano kućište koje ima zapreminu od svega 4 litra pa je idealan za bilo koji prostor, a može se povezati i na televizor u dnevnoj sobi za uživanje na velikom ekranu. GR8 II je opremljen Aura Sync LED osvetljenjem koje je raspoređeno u tri zone duž prednje strane kućišta. Aura Sync RGB osvetljenje pruža 12 različitih režima za sinhronizaciju sa brojnim ROG perifernim uređajima, kao što su ROG tastature i ROG miševi tj. ukupno deset različitih svetlosnih efekata sa 8 miliona boja.

 

ASUS ROG GR8 II 2

 

ROG GR8 II poseduje specijalno podešeni rashladni sistem sa dizajnom koji omogućava optimalan protok vazduha, bakarne toplotne cevi i dva ventilatora za izbacivanje toplote iz sistema. Tu su i posebne komore za procesor i grafičku kartu koje obezbeđuju optimalnu količinu vazduha svakoj komponenti ponaosob, čime se postižu stabilan rad i najviše performanse, čak i maratonskim gejming sesijama. ROG GR8 II troši manje od 30W snage u režimu bez opterećenja i veoma je tih u radu. Sa bukom od samo 23dB u režimu bez opterećenja, GR8 II je u proseku 24% tiši od klasičnog desktop računara. ROG GR8 II može istovremeno biti opremljen M.2 PCI Express ili SATA SSD uređajem, kao i hard diskom od 2,5″, što gejmerima pruža brzinu M.2 SSD-a i veliki prostor za čuvanje podataka zahvaljujući HDD-u.

 

ASUS ROG GR8 II 3 T  ASUS ROG GR8 II 4 T

 

ROG GR8 II stiže sa eskluzivnim ROG SupremeFX izolovanim audio sistemom. Sonic Studio III poseduje funkciju za inteligentno rutiranje za potrebe striminga, a tu je i unapređeni Sonic Radar III. Takođe, GR8 II poseduje i najnoviji Intel mrežni adapter (I219-V) za online gejming sa što manjem lagom, dok je za bežično umrežavanje zadužen 802.11ac Wi-Fi adapter u 2×2 dual-band 2,4/5GHz konfiguraciji sa brzinom prenosa do 867Mb/s. Dodatne mogućnosti za povezivanje uključuju reverzibilne USB 3.1 Gen 2 portove i ugrađeni Bluetooth 4.2 modul.

 

Specifikacije:

ASUS ROG GR8 II specifikacije

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar