| Vesti | Hardver | ASUS Republic of Gamers najavljuje GR6
Hardver

ASUS Republic of Gamers najavljuje GR6

ASUS ROG GR6

ASUS Republic of Gamers je predstavio ROG GR6, ultra-kompaktan PC veličine konzole, koji poseduje Intel Core i5 procesor pete generacije i NVIDIA GeForce GTX 960M grafiku za Full HD igranje. Opremljen je sa 8GB DDR3L memorije (proširivih na maksimum 16GB) i hard diskom ili SSD uređajem. GR6 ima ugrađen 802.11ac Wi-Fi i dolazi sa fabrički instaliranim Windows 8.1 operativnim sistemom.

ROG GR6 je dizajniran da omogući lak pristup 2,5-inčnim HDD/SSD uređajima i SO-DIMM memoriji. Emituje samo 20db buke u idle stanju, a 28db pri punom opterećenju. Opremljen je bakarnim toplotnim cevima i velikim ventilatorom radi efikasnog odvođenja toplote sa procesora i grafike. 

Supreme FX, Sonic Studio i Sonic Radar II pružaju izuzetan audio doživljaj tokom igranja, dok Intel Gigabit Ethernet i GameFirst III obezbeđuju neometano online igranje. SupremeFX audio koristi kombinaciju premium komponenti i dizajn koji svodi elektromagnetne smetnje (EMI) na minimum, dok SonicSoundStage omogućava podešavanja prema svim tipovima igara, a radi i sa Steam OS bez potrebe za dodatnim softverom.

 

ASUS ROG GR6 1 T

 

Sonic Studio je alat za podešavanje zvuka koji poseduje one-click Virtual Surround za audio sa 7.1 kanala, čak i na stereo slušalicama, a korisnicima nudi kontrolu nad Reverb, Bass Boost, Equalizer, Voice Clarity i Smart EQ podešavanjima. Sonic Radar II gejmerima daje dodatnu prednost u igranju, omogućavajući otkrivanje protivnika kroz overlay na ekranu koji prikazuje releativne izvore pucnjeva, koraka i drugih zvukova.

 

ASUS ROG GR6 2 T

 

IntelGigabit Ethernet pruža bolji protok bez dodatnog opterećenja procesora i poseduje poboljšane TCP (transmission control protocol) i UDP (user datagram protocol) performanse.

 

ASUS ROG GR6 3 T

 

GameFirst III pruža igranje bez zastoja dajući veći prioritet i dodeljujući više mrežnih resursa igrama. Opremljen je sa četiri unapred podešena režima za dodeljivanje prioriteta mrežnim paketima, kao i mogućnošću manualnog podešavanja, dajući korisniku potpunu kontrolu nad mrežom. Ugrađeni Network Monitor alat nudi podršku u podešavanju mrežnog saobraćaja i testiranju brzine.

 

ASUS ROG GR6 4 T

 

Steam Big Picture Launcher omogućava brz pristup Steam Big Picture servisu, pritiskom na dugme, pružajući igračko iskustvo kao sa konzolama na Full HD 1080p TV-u. Takođe, omogućava i preuzimanje igara direktno na GR6.

 

ASUS ROG GR6 5 T

 

ROG trenutno sarađuje sa Valve kompanijom, kako bi omogućio da GR6 perfektno radi sa Steam OS i Steam Controller tehnologijama.

 

ASUS ROG GR6 6 T

 

ROG GR6 opciono dolazi sa ROG Gladius mišem i M801 tastaturom ili ROG Sica mišem i RA01 tastaturom. Uz GR6 dolazi i licencirana verzija Kaspersky anti-virus softvera na godinu dana, a korisnici koji se prijave za novi ASUS WebStorage nalog, besplatno dobijaju 100GB prostora na godinu dana, dok ASUS HomeCloud omogućava streaming multimedijalnih sadržaja ili deljenje datoteka online.

 

Izvor: ASUS ROG

 

Komentarišite na forumu