| Vesti | Hardver | ASUS proizvodi osvojili brojne nagrade
Hardver

ASUS proizvodi osvojili brojne nagrade

ASUS 15 nagrada

Čak 15 nagrada na iF Product Design

 

Kompanija ASUS tj. njihovi proizvodi su osvojili 15 prestižnih nagrada na 2017 iF Product Design Awards manifestaciji i time je ASUS postavio novi rekord po broju osvojenih nagrada u jednom iF Design Award takmičenju.

Nagrađeni proizvodi obuhvataju tri kategorije – telekomunikacije, računare i audio. Nagrađeni proizvodi su izabrani u konkurenciji od 5.575 učesnika iz 59 zemalja.

Pobednici u kategoriji „Telekomunikacije“ su: ZenFone 3 Deluxe i ZenFone 3 Deluxe View Flip Cover, ZenFone 3 i ZenFone 3 View Flip Cover, ZenFone 3 Ultra i ZenFone 3 Ultra Folio Cover.

U kategoriji „Računari“ nagrađeni proizvodi su: ZenBook 3 i ZenBook 3 Deluxe laptopovi, ZenScreen MB16AC prenosivi monitor, VivoMini VC66 serija mini računara, ROG GR8 II, ZenBook Flip konvertibilni laptop, ROG G31 Edition 10 gejming desktop, Chromebook C202 računar namenjen učenicima, Transformer 3 Pro (T303) i Transformer 3 (T305) 2-u-1 računari, ROG XG Station 2 eksterni dock za grafičke karte, Designo Curve MX serija monitora. ASUS Audio Pod je pobedio u „Audio“ kategoriji.

 

ASUS ZenFone 3 Deluxe

ASUS ZenFone 3 Deluxe je vodeći model u ZenFone 3 seriji pametnih telefona. Ovo je telefon koji je u potpunosti izrađen od metala, a na kojem nisu vidljive linije antene. Kućište ZenFone 3 Deluxe telefona je izrađeno iz jednog komada čvrste, ali lake legure aluminijuma. Na zadnjoj strani uređaja nema vidljivih linija antene koje bi narušavale izgled telefona, dok debljina kućišta iznosi samo 4,2 mm na ivicama.

ZenFone 3 Deluxe je opremljen Super AMOLED ekranom dijagonale 5,7″  FullHD (1920 x 1080) rezolucije. Zahvaljujući veoma uskom okviru oko ekrana, ekran ZenFone 3 Deluxe telefona zauzima 79% ukupne površine prednje strane uređaja. ZenFone 3 Deluxe je opremljen Qualcomm Snapdragon 821 procesorom, Adreno 530 GPU-om i integrisanim X12 LTE modemom, a tu je i 6GB RAM-a – sve u cilju postizanja maksimalnih performansi i najbrže konekcije za zahtevne aplikacije, igre i multimediju.

 

ASUS ZenFone 3 Deluxe

 

ZenFone 3 Deluxe ima kameru od 23MP koja je opremljena najnovijim Sony IMX318 senzorom, širokim f/2.0 otvorom blende i tehnologijom za optičku stabilizaciju slike u četiri ose koja obezbeđuje fotografije visoke rezolucije bez zamućenja i sa niskim nivoom šuma u gotovo svim svetlosnim uslovima. Tu su i elektronska stabilizacija slike u tri ose za „mirne i čiste“ 4K UHD video snimke, ASUS PixelMaster 3.0 tehnologija i ASUS TriTech sistem za automatsko fokusiranje. Dok inovativni ASUS ZenFone 3 Deluxe View Flip Cover štiti ekran telefona od ogrebotina i oštećenja, istovremeno omogućavajući pregled informacija na ekranu bez potrebe za otvaranjem Cover-a.

 

ASUS ZenFone 3

ASUS ZenFone 3 je telefon koji premijum dizajn i napredne performanse čini dostupnim svima. ZenFone 3 dolazi sa dve veličine ekrana – od 5,2 i 5,5 inča. Ovi ekrani imaju su Full HD (1920 x 1080) rezolucije sa osvetljenošću od čak 600cd/m2, što prikaz na ZenFone 3 telefonu čini izuzetnim. Zahvaljujući uskom okviru oko ekrana, ekran ZenFone 3 telefona zauzima 77,3% od ukupne površine prednjeg dela. Prednja i zadnja strana su prekrivene 2.5D Corning Gorilla staklom koje je otporno na ogrebotine, blago zakrivljenim na ivicama – što telefon čini glatkim i ubodnim za držanje u ruci. ZenFone 3 je opremljen Sony IMX298 kamera senzorom od 16MP, kao i ASUS TriTech sistemom za automatsko fokusiranje koji automatski selektuje jedan od tri metoda za automatsko fokusiranje – laserski, fazni ili kontinualni – čime se postiže precizan fokus za samo 0,03 sekunde. Kamera je opremljena tehnologijama za optičku i elektronsku stabilizaciju slike koje smanjuju zamućenje na fotografijama i video snimcima. Rezolucija video zapisa je 4K UHD. ZenFone 3 ima osmojezgarni Qualcomm Snapdragon 625 procesor koji obezbeđuje odlične performanse uz poboljšanu energetsku efikasnost i dugo trajanje baterije.

 

ASUS ZenFone 3

 

ASUS ZenFone 3 View Flip Cover štiti ekran telefona od ogrebotina i infrmacije na ekranu čini lako dostupnim, bez potrebe za otvaranjem Cover-a.

 

ASUS ZenFone 3 Ultra

ASUS ZenFone 3 Ultra je telefon dizajniran za ljubitelje multimedije. Poseduje Full HD ekran dijagona 6,8″. Eskluzivna ASUS Tru2Life+ tehnologija na pametne telefone donosi tehnologiju za obradu video signala kakva se primenjuje kod 4K UHD televizora. ZenFone 3 Ultra je opremljen i audio sistemom kojeg čine dva zvučnika sa pet magneta i snažno NXP pametno pojačalo, a tu je i podrška za Hi-Res Audio (HRA) i virtualni 7.1 surround uz DTS Headphone:X tehnologiju.

 

ASUS ZenFone 3 Ultra

 

ASUS ZenBook 3 serija: ZenBook 3 i ZenBook 3 Deluxe

ASUS ZenBook 3 serija laptop računara, koja uključuje ZenBook 3 (UX390) i ZenBook 3 Deluxe (UX490), je dizajnirana da pruži beskompromisne performanse. ZenBook 3 je ZenBook nove generacije, sa kompletno redizajniranim aluminijumskim kućištem debljine od samo 11,9 mm i težine od samo 910g. Kućište je izrađeno od legure aluminijuma koja se koristi u avio industriji i koja je 50% izdržljivija u odnosu na standardne legure koji se koriste u izradi laptop računara. ZenBook 3 dolazi sa najnovijim Intel Core i7 procesorom sedme generacije, 16 GB RAM-a, PCle x4 SSD uređajem kapaciteta do 1TB i Harman Kardon audio sistemom koji se sastoji od četiri zvučnika.

 

ASUS ZenBook 3

 

ZenBook 3 Deluxe je unapređena verzija ZenBook 3 laptopa. U kućište koje dimenzijama odgovara računarima od 13″, smešten je visokokvalitetni ekran od 14″. Debljina računara iznosi samo 12,9 mm, sa masom od svega 1,1 kg. Ekran je od ivice do ivice zaštićen Corning Gorilla 5 staklom.

 

ASUS ZenBook Flip (UX360UA)

ASUS ZenBook Flip (UX360UA) je spoj elegancije, prefinjenosti i praktičnosti koju nudi ekran sa rotacijom od 360 stepeni. Debljina ZenBook Flip računara iznosi samo 13,9 mm, uz masu od samo 1,3 kg. Zahvaljujući jedinstvenoj šarci, koja korisniku omogućava da ekran postavi u bilo koji položaj u rasponu od 360 stepeni, ZenBook Flip se može koristiti kao tradicionalni laptop sa ekranom osetljivim na dodir, kao zgodan tablet ili u bilo kojem drugom položaju između.

 

ASUS ZenBook Flip

 

ZenBook Flip je izuzetno snažan računar jer ga pokreće Intel Core i7 procesor, poseduje SSD kapaciteta do 512 GB i 16 GB RAM-a. Kućište je izrađeno od jednog komada čvrstog aluminijuma. ZenBook Flip poseduje ergonomsku tastaturu, tasteri su pune veličine i imaju pozadinsko osvetljenje. Jedno punjenje baterije obezbeđuje do 12 sati neprekidnog korišćenja računara.

 

ASUS ZenScreen MB16AC

Zahvaljujući masi od samo 800 g, kao i debljini od samo 8 mm, 15-inčni ASUS ZenScreen MB16AC je najtanji i najlakši svetski prenosivi monitor sa Full HD rezolucijom. Sa računarima se povezuje putem hibridnog USB-C priključka, putem kojeg se istovremeno i napaja, i kompatibilan je sa bilo kojim laptop računarom koji je opremljen USB Type-C ili USB Type-A portom.

 

ASUS ZenScreen MB16AC

 

ZenScreen MB16AC monitor je opremljen ASUS Eye Care tehnologijom koja čuva korisnikove oči tako što eliminiše treperenje i smanjuje emisiju štetnog plavog svetla.

 

ASUS VivoMini VC66 serija

ASUS VivoMini VC66 je serija mini računara visokih performansi koji su opremljeni desktop verzijama Intel Core procesora sedme generacije i brzom DDR4 memorijom. VC66 i VC66R modeli podržavaju 4K UHD monitore, a za povezivanje sa drugim uređajima su zadužena šest USB priključka, uključujući i jedan reverzibilni USB Type-C priključak.

 

ASUS VivoMini VC66

 

Tu su još HDMI, DisplayPort, DVI-D i serijski port za maksimalnu kompatibilnost. VC66 model je raspoloživ u dve konfiguracije od kojih prva podrazumeva jedan M.2 SSD + dva HDD/SSD uređaja od 2,5″, dok druga podrazumeva jedan M.2 SSD + jedan HDD/SSD + jedan optički uređaj. VivoMini VC66R model dolazi sa podrškom za RAID, što ga čini idealnim NAS uređajem ili mini-serverom.

 

ROG GR8 II

ROG GR8 II je najmanji gejming računar napravljen za VR. Kao takav, poseduje NVIDIA GeForce GTX 1060 grafičkom čip, Intel Core i7 procesoru sedme generacije i brzu DDR4 memoriju kapaciteta 32 GB. Kompletan računar je smešten u kompaktno kućište čija zapremina iznosi samo 4 litra.

 

ASUS ROG GR8 II

 

Grafička karta je opremljena sa HDMI portovima, što korisnicima omogućava da istovremeno povežu monitor i VR sistem, bez potrebe za isključivanjem i premeštanjem kablova. Za efikasno hlađenje je zadužen specijalno dizajniran rashladni sistem koji se sastoji od bakarnih cevi, dva ventilatora i komore za hlađenje procesora i grafičke karte. GR8 II je opremljen i ASUS Aura Sync RGB osvetljenjem.

 

ROG G31 Edition 10

ROG G31 Edition 10 je specijalna verzija desktop računara napravljena povodom jubilarne desete godine postojanja ROG brenda. Karakteriše ga kompaktno kućište zapremine 20 litara, tehnologija za overklokovanje procesora samo jednim klikom, i NVIDIA GeForce GTX 1080 grafika u 2-way SLI režimu za ultimativno 4K UHD gejming iskustvo.

 

ASUS G31 10th

 

Dizajn inspirisan majanskom kulturom je tehnički upotpunjen eskluzivnom ROG 3D Vapor Chamber termalnom tehnologijom sa dva skrivena tunela za ventilaciju. Tu je i ESS audio DAC sa pojačalom koje isporučuje Hi-Fi kvalitet zvuka na slušalice.

 

ASUS Chromebook C202

ASUS Chromebook C202 je lagan računar sa Chrome operativnim sistemom, namenjen edukaciji, odnosno učenicima i nastavnicima. Odlikuje se izvanrednom ergonomijom i izdržljivošću, a lak je i za održavanje.

 

ASUS ChromeBook C202

 

ASUS Transformer 3 Pro (T303)

ASUS Transformer 3 Pro (T303) je 2-u-1 računar sa odvojivom tastaturom. Kombinujući izvanredne performanse i mobilnost, predstavlja najsvestraniji svetski računar.

 

ASUS Transformer 3 1

 

Transformer 3 Pro pokreću Intel Core i7 procesor, PCle x4 brzi SSD do 1TB i 16GB brze memorije. Transformer 3 Pro je debeo samo 8,35 mm, sa masom od 790 g. Može se povezati sa ROG XG Station 2 eksternim dock-om za grafičke karte, čime se obezbeđuju i visoke grafičke performanse.

 

ASUS Transformer 3 (T305)

ASUS Transformer 3 (T305) je stilizovan, izuzetno tanak i kompaktan 2-u-1 računar sa zapanjujućim mogućnostima za proširivost.

 

ASUS Transformer 3 2

 

Transformer 3 poseduje ekran dijagona 12,6″ sa 3K (2880 x 1920) rezolucijom i audio sistem sa četiri zvučnika. Ispod haube se nalaze Intel Core procesor sedme generacije, SSD do 512 GB, kao i do 8GB memorije.

 

ROG XG Station 2

ROG XG Station 2 je ekterni dock za grafičke karte koji laptopove sa Thunderbolt 3 priključkom pretvara u prave gejming mašine sposobne za pokretanje VR igara. Ugrađeno napajanje od 600W podržava najnovije NVIDIA GeForce GTX i AMD Radeon grafičke karte. ROG XG Station 2 je opremljen ASUS Aura RGB osvetljenjem koje se može sinhronizovati sa kompatibilnim ROG Strix grafičkim kartama.

 

ASUS ROG XG Station 2

 

ASUS Designo Curve MX serija monitora

Najnovija generacija ASUS Designo Curve MX monitora uključuje ASUS Designo Curve MX34VQ i ASUS Designo Curve MX38VQ. ASUS Designo Curve MX34VQ je zakrivljeni 34″ monitor sa stilizovanim dizajnom bez okvira oko ekrana. Ekran je ultra-wide tipa, sa 1800R zakrivljenjem i QHD rezolucijom od 3440 x 1440 piksela. Monitor je opremljen stereo zvučnicima snage 8W i ASUS SonicMaster tehnologijom, dizajniranom u saradnji sa kompanijom Harman Kardon. U postolju monitora se nalazi Qi tehnologija za bežično punjenje kompatibilnih mobilnih uređaja.

 

ASUS Designo Curve MX

 

ASUS Designo Curve MX38VQ je monitor sa dijagonalom od 37,5″ i 2300R zakrivljenjem. Ekran je ultra-wide tipa, QHD (3840 x 1600) rezolucije i koristi IPS tehnologiju. MX38VQ poseduje isti audio sistem kao MX34VQ model, kao i Qi tehnologiju za bežično punjenje, koja je ugrađena u postolje.

 

ASUS Audio Pod

ASUS Audio Pod je zvučni sistem sa 4 snažna zvučnika koji isporučuju virtualni 5.1 surround zvuk u 360 stepeni. Povezuje se žično ili bežično putem Bluetooth tehnologije.

 

ASUS Audio Pod

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar