| Vesti | Hardver | Asus predstavlja TUF Sabertooth Z97 Mark S
Hardver

Asus predstavlja TUF Sabertooth Z97 Mark S

ASUS Sabertooth Z97 Mark S

Asus je predstavio novu limited-edition ATX matičnu ploču veoma upečatljivog izgleda – TUF Sabertooth Z97 Mark S. Ova matična ploča je pretežno bela, tačnije prekrivena tzv. arktik kamuflažnom šarom i malo je reći da izgleda moćno.

Asus TUF Sabertooth Z97 Mark S dolazi sa raznim TUF karakteristikama, uključujući beli kamuflažni oklop (Thermal Armor) sa Flow Valve tehnologijom, Thermal Radar 2 softver za podešavanje ventilatora, TUF ICe mikročip koji nadzire i kontroliše temperature sistema i brzine ventilatora, beli kamuflažni TUF Fortifier backplate i TUF Dust Defenders koji sprečavaju da se prašina uvlači u portove. 

 

Ovakva matična ploča se prvi put pojavila na Computex sajmu 2014, kada je izložena kao koncept pod nazivom „Sabranco“. Zbog veoma pozitivnih reakcija posetilaca sajma, Asus inženjeri su ovaj dizajn primenili na Sabertooth Z97 Mark S, prvu potpuno belu matičnu ploču Asus TUF serije, sa osobinama koje će se posebno svideti entuzijastima. Sabertooth Z97 Mark S je limited-edition proizvod i svaka ploča će imati svoj poseban broj.

 

ASUS Sabertooth Z97 Mark S 1 T

 

Asus TUF Sabertooth Z97 Mark S dolazi sa TUF Fortifier backplate-om koji služi kao ojačanje da se ploča ne bi krivila zbog težine grafičkih karti i CPU kulera, a ima i termalnu podlogu koja odvodi toplotu sa Digi+ naponske sekcije od 8+2 faze i drugih bitnih komponenti, što prema rečima proizvođača, umanjuje radnu temperaturu i do 7°C.

 

ASUS Sabertooth Z97 Mark S 2 T

 

Proizvođač takođe tvrdi da su metalik crni 10K japanski kondenzatori mnogo izdržljiviji, zbog čega ploča ima i do pet puta duži životni vek, dok su nove TUF zavojnice proizvedene od kvalitetnih materijala koji ne oksidiraju. Iz Asus-a navode da je ploča prošla zahtevne testove stabilnosti i termalnog šoka, a opremljena je TUF ESD Guards zaštitama za različite priključke, uključujući USB i audio portove, koji ploču štite od iznenadnih elektrostatičkih pražnjenja.

 

ASUS Sabertooth Z97 Mark S 3 T

 

Karakteristike TUF Sabertooth Z97 Mark S matične ploče:

  • Procesor/CPU soket: LGA 1150 za četvrtu i petu generaciju Intel Core i3, i5, i7, Pentium i Celeron procesora
  • Čipset: Intel Z97
  • Memorija: 4 x DIMM, do maksimalnih 32GB, DDR3 1866MHz, sa podrškom za Intel Extreme Memory Profile (XMP)
  • Ekspanzioni slotovi: 2 x PCI Express 3.0/2.0 x16 (single x16, dual x8/x8); 1 x PCI Express 2.0 x16 (maksimum x4 mod, kompatibilan sa PCIe x1 i x4 uređajima); 3 x PCI Express 2.0 x1; podrška za Quad-GPU NVIDIA SLI i AMD CrossFireX
  • Skladištenje: 1 x SATA Express (10Gbit/s) port (kompatibilan sa 2 x SATA 6.0Gbit/s porta); 6 x SATA (6Gbit/s) portova
  • Mrežni uređaji: Intel I218-V Gigabit LAN kontroler, Realtek 8111GR Gigabit LAN kontroler
  • USB: 8 x USB 3.0/2.0 portova i 8 x USB 2.0/1.1 portova
  • Digi+ naponska sekcija od 8+2 faze
  • Dimenzije/form factor: ATX, 30,5cm x 24,4cm

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar