| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja RT-AC3200 Tri-Band bežični ruter
Hardver

ASUS predstavlja RT-AC3200 Tri-Band bežični ruter

ASUS RT AC3200

ASUS je predstavio novi tri-band gigabitni bežični ruter AC3200 klase, projektovan da prevaziđe probleme Wi-Fi performansi današnjih multi-device kućnih mreža. RT-AC3200 daje dve konkurentne three-stream (3×3) 802.11ac 5GHz mreže i odvojenu konkurentnu 802.11n 2.4GHz mrežu poboljšanu Tri-Band Smart Connect tehnologijom, kako bi se maksimizovale performanse svakog konektovanog uređaja.

Ovaj ruter od tehnologija i posebnih funkcija poseduje ASUS AiRadar, Adaptive Quality of Service (QoS), AiProtection sa Trend Micro sigurnosnom tehnologijom i novi Traffic Analyzer. RT-AC3200 je idealan izbor za kompleksne kućne mreže, koje se sastoje od više uređaja koji rade na različitim Wi-Fi standardima. 

 

ASUS RT-AC3200 poseduje šest odvojivih antena koje emituju dve konkurentne 802.11ac 5GHz mreže, i to svaka sa konfiguracijom od 3 prijemnika i 3 predajnika (3×3). Ovo omogućava brzinu do 1300Mbit/s (1.3Gbit/s) na svakom od 5GHz kanala, što daje kombinovanu brzinu od 2600Mit/s. Poer toga, ovaj ruter koristi i Broadcom TurboQAM tehnologiju, koja podiže performanse 802.11n 2.4GHz mreže sa 450Mbit/s na 600Mbit/s u komunikaciji sa kompatibilnim uređajima, kao što je ASUS PCE-AC68. Ovo ruteru daje kombinovani prenos podataka čak do 3200Mbit/s, tri puta više od žičane gigabitne eternet mreže.

 

ASUS RT AC3200 2 T

 

RT-AC3200 koristi AiRadar i fino podešavanje radio frekvencije (RF), što obezbeđuje bolju pokrivenost i time korisnicima daje stabilnu i pouzdanu konekciju. Osim toga, primenjuje i Tri-Band Smart Connect tehnologiju kako bi odabrao optimalan opseg za svaki uređaj na osnovu njegove brzine, jačine signala i zauzetosti opsega. Ovo znači da korisnik ne mora da odlučuje o tome koji opseg da koristi, jer RT-AC3200 to radi automatski.

 

 

ASUS RT AC3200 3 T

 

ASUS RT-AC3200 je opremljen funkcijama lakim za korišćenje, koje korisnicima daju mogućnost optimizacije mrežnih performansi. Adaptive QoS servis automatski dodeljuje prioritete i slobodan opseg uređajima i aplikacijama kada im je to potrebno, obezbeđujući na taj način glatko strimovanje HD sadržaja, online gejming bez zastoja, čiste VoIP razgovore, surfovanje internetom i preuzimanje sadržaja bez prekida.

 

ASUS RT AC3200 4 T

 

Traffic Analyzer je ASUSWRT aplikacija, koja korisniku daje trenutni uvid u dešavanja na mreži na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou. Korisnik je u mogućnosti da trenutno vidi udeo različitih uređaja, aplikacija ili korisnika u ukupnom saobraćaju i tako prevaziđe uska grla u korišćenju mreže. Traffic Analyzer je takođe veoma koristan za roditelje i male preduzetnike, koji imaju potrebu da kontrolišu korišćenje interneta od strane dece ili zaposlenih.

 

ASUS RT AC3200 5

 

ASUS RT-AC3200 poseduje i AiProtection sa Trend Micro tehnologijom. AiProtection ima četiri ključne funkcije – prva je Router Security Scan, koja proverava 14 kritičnih bezbednosnih konfiguracija, otkriva rizike kojima je izložen ruter i predlaže korake za poboljšanje zaštite; druga funkcija je Malicious Site Blocking koja sprečava pristup poznatim zlonamernim sajtovima koristeći Trend Micro online bazu, kako bi zaštita uvek bila ažurna; treća je Vulnerability Protection koja štiti uređaje koji često ostaju nezaštićeni, kao što su IP kamere, smart TV i Internet-of-Things (IoT) uređaji; dok je četvrta funkcija Infected Device Detection and Blocking koja sprečava kompromitovane uređaje da šalju lične informacije i/ili budu kontrolisani od strane zlonamernih trećih lica. Sve ove funkcije rade zajedno kako bi pružile maksimalnu zaštitu.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu