| Vesti | Hardver | Asus predstavlja matične ploče sa Intel 7 čipsetom
Hardver

Asus predstavlja matične ploče sa Intel 7 čipsetom

uvodna

ASUS je nedavno organizovao niz globalnih seminara, koji su iskorišćeni kao pozornica za predstavljanje nekoliko novih patentiranih tehnologija, koje će se pojaviti na ASUS matičnim pločama koje koriste Intel 7 seriju čipsetova. One uključuju Dual Inteligentne procesore 3 sa SMART Digi + Power Control tehnologijom nove generacije za značajno poboljšanje performansi, Asus Wi-Fi GO! za poboljšano iskustvo pretraživanja koristeći bežičnu konekciju kao i Fan Xpert 2, funkcija koja omogućava najbolju kontrolu hlađenja ikada ponuđenu na matičnoj ploči.

 

Najnovija tehnologija za svaku desktop aplikaciju

Na pomenutom seminaru predstavljene su potpuno nove matične ploče iz ASUS-ovog proslavljenog ROG brenda, uključujući i mikro ATX Maximus V GENE, kao i ojačana SABERTOOTH Z77 iz ASUS TUF opsega. Maximus V GENE dolazi opremljena sa SupremeFX III zvučnom kartom, a upravljanje mrežnim saobraćajem obezbeđeno je putem Intel Ethernet-a i ASUS GameFirst tehnologije koja nam donosi „lakše“ igranje. Sa druge strane, SABERTOOTH Z77 karakteriše Thermal Armor, koji omogućava precizno hlađenje i nenadmašnu pouzdanost. Pored ovih ploča, Asus 7 Serija pokriva širok spektar računarskih segmenata, uključujući workstation modele sa 4-way GeForce SLI i dual Intel Ethernet-om. Mini-ITX i H77, energetski efikasne matične ploče fokusirane su na multimediju, sa čim dolaze do izražaja ASUS i Intel tehnologije bazirane na PC sektoru kućnih bioskopa.

 

ASUS TUF SABERTOOTH Z77 T

 

SMART Digi + Power Control i Dual Intelligent Procesori 3 za poboljšane performanse

Prvi u svetu Dual Intelligent procesori iz ASUS-a donose čipove ugrađene na ploči, tj. u pitanju su TPU ili TurboV Procesori, i EPU ili Energy Processing Unit. Na ovaj način povećane su performanse sistema uz uštedu energije kroz optimizovano upravljanje napajanjem. Dual Intelligent Processors 3 nadograđen je sa novom SMART Digi + Power Control tehnologijom koja se sastoji od više digitalnih naponskih kontrolera koji omogućuju izuzetno i precizno podešavanje napona CPU-a, iGPU-a i DRAM-a.

 

ASUS ROG Maximus V GENE T

 

Za dodatnu udobnost u radu, digitalno napajanje je takođe unapređeno sa optimizacijom performansi pomoću jednog klika, i sada uključuje Smart CPU Power Level profile, koji smanjuju potrošnju energije procesora do željnog napona samo jednim klikom. Nova arhitektura donosi i bolje hlađenje, tj. tiši računar. Nove matične ploče pažljivo su projektovane i to sve u skladu sa sledećom generacijom Intel VRD 12.5 standarda za napajanje što će potrošačima pružiti najnovije od inovacija i mogućnosti.

 

ASUS P8Z77 WS T

 

Iako su povećanje performansi sistema i efikasnost uvek bili nosioci dizajna ASUS matičnih ploča, uloženo je dosta truda i u poboljšanje hlađenja uvođenjem hardverskog ASUS Fan Xpert 2, koji je omogućio bolje odnošenje toplote sa toplotnih tački. Fan Auto Tuning Mode, takođe je uključen, tj. pomenuti mod „skenira“ toplotne tačke pojedinačno kako bi otkrio njihove temperaturne vrednosti, te uz pomoć detekcije pomenutih toplotnih vrednosti, broj obrtaja ventilatora se redukuje automatski. Brzina ventilatora se može podesiti automatski ili ručno samo jednim klikom miša kako bi postigli optimalni balans hlađenja i smanjili nivo buke. Fan Xpert 2 takođe uključuje RPM Fixed Mod namenjen korisnicima koji žele da smanje nivo buke blizu 0dB, sa vrlo određenom kontrolom brzine ventilatora ili totalnim isključenjem.

 

Asus Wi-Fi GO! za lakše i bogatije iskustvo pretraživanja


ASUS P8Z77-V DELUXE T


Kako je svestan da je udobnost najbitnija stavka u današnjem načinu života, a to se odnosi i na kućnu upotrebu računara, ASUS je iskoristio seminare da predstavi novu Wi-Fi GO! tehnologiju, prilagođenu potrošačima kojima je na umu zabava, a koji očekuju lakše i opuštenije korisničko iskustvo. Kućna zabava postaće lakša sa Wi-Fi funkcijama kao što su DLNA striming pomoću koje korisnici mogu uživati u sadržajima sa različitih uređaja, potpuno bežično. Remote Desktop funkcija obezbeđuje pristup desktopu sa tableta ili smartphone-a koji će vam poslužiti kao daljinski upravljač što donosi veću udobnost kreiranjem prenosive virtuelne radne površine. Wi – Fi GO! takođe može da pretvori vaš PC u ruter, sa svim ovim funkcijama u potpunosti integrisanim u all-in-one sistem.


Ugradnja nove Intel 7 čipset serije

Pored ekskluzivnih ASUS funkcija opisanih gore, ASUS 7 serija matičnih ploča uključuje Intel SMART Response tehnologiju, Intel Smart Connect tehnologiju, i Intel Rapid Start tehnologiju, a takođe se u osnovnoj verziji podržavaju i PCI Express 3.0. Kada se uzme u obzir sve predstavljeno na seminarima, ove funkcije u kompletu čine nove ASUS Z77 ploče najatraktivnijim pločama trenutno na tržištu.

 

Specifikacije

 

Model

P8Z77-V DELUXE

P8Z77 WS

TUF SABERTOOTH Z77

ROG Maximus V GENE

CPU ležište

LGA1155

Čipset

Intel Z77 Express Chipset

Naponska jedinica

16+4+2 digitalna naponska

16+4+2 digitalna naponska

8+4+2 digitalna naponska

8+4+2
ROG Extreme Engine Digi+ II

Maksimalna količina i tip podržane memorije

Dual channel do 32GB DDR3

Multi-GPU podrška

SLI/CrossFireX/ LucidLogix Virtu MVP

4-way SLI/quad CrossFireX
LucidLogix Virtu MVP

SLI/CrossFireX/ LucidLogix Virtu MVP

SLI/CrossFireX

Broj SATA i PATA konektora

4 x SATA 6Gb/s, 4 x SATA 3Gb/s, 2 x eSATA 6Gb/s

4 x SATA 6Gb/s, 4 x SATA 3Gb/s, 2 x eSATA 3Gb/s

4 x SATA 6Gb/s, 4 x SATA 3Gb/s, 2 x eSATA 6Gb/s

4 x SATA 6Gb/s, 2 x SATA 3Gb/s, 1 x eSATA 3Gb/s, 1 x mSATA 3Gb/s on mPCIe Combo

USB portovi

8 x USB 3.0, 8 x USB 2.0

6 x USB 3.0, 9 x USB 2.0

6 x USB 3.0, 10 x USB 2.0

6 x USB 3.0, 8 x USB 2.0

Video izlazi

DisplayPort/HDMI

DVI-I

DisplayPort/HDMI

DisplayPort/HDMI

 

 

Izvor: ASUS


Komentarišite na forumu


Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar