| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja gejmerski monitor MG279Q
Hardver

ASUS predstavlja gejmerski monitor MG279Q

ASUS MG279Q

ASUS je predstavio novi 27-inčni monitor WQHD rezolucije (2560 x 1440), MG279Q, namenjen ozbiljnim gejmerima. Ovaj monitor je opremljen In-Plane Switching (IPS) panelom koji nudi ugao gledanja od 178 stepeni, osvežavanjem na 144Hz i AMD FreeSync tehnologijom. MG279Q je ergonomski dizajniran, sa Ultra-Low-Blue Light i Flicker-Free tehnologijama koje štite vid tokom dugih gejmerskih sesija, a tu su i ASUS GamePlus i GameVisual tehnologije koje pružaju dodatnu prednost tokom igranja.

ASUS MG279Q predstavlja poslednju generaciju monitora sa WQHD rezolucijom i gustinom piksela od 109 piksela po inču. Pritom daje veoma detaljnu sliku sa 100% sRGB opsegom boja i gray-to-gray vremenom odziva od 4ms. 

Tanak profil i uzana ivica ovaj monitor čine idealnim za multi-display postavke. Poseduje ergonomski dizajnirano postolje sa podešavanjem po svim osama, ali i po visini. MG279Q se može i lako otkačiti od postolja i montirati na zid sa VESA nosačima.

 

ASUS MG279Q 1 T ASUS MG279Q 2 T

 

ASUS Ultra-Low Blue Light tehnologija štiti vid korisnika redukovanjem emisije plavog svetla i do 70%, preko četiri podešavanja filtera plavog svetla, dostupnih kroz OSD meni, dok Flicker-Free tehnologija smanjuje treperenje.

 

ASUS MG279Q 3 T ASUS MG279Q 4 T

 

MG279Q je opremljen i ASUS GamePlus tehnologijom, koja prostim pritiskom na dugme gejmerima omogućava precizno nišanjenje i praćenje vremena. ASUS GameVisual tehnologija nudi šest unapred definisanih podešavanja rada ekrana, osmišljenih za specifične zadatke, dajući optimizovanu sliku bilo da igrate igre, gledate filmove ili surfujete internetom. Ova tehnologija je lako dostupna pritiskom na poseban taster ili kroz On Screen Display (OSD) meni.

 

ASUS MG279Q 5 T ASUS MG279Q 6 T

 

Novi monitor dolazi sa DisplayPort-om 1.2 za native WQHD, kao i sa dva HDMI/MHL priključka i dva USB 3.0 priključka za pass-through povezivanje. ASUS MG279Q je na evropskom tržištu dostupan od početka maja 2015.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar