| Vesti | Hardver | Asus predstavio Zenbook NX500
Hardver

Asus predstavio Zenbook NX500

ASUS Zenbook NX500

NX500 je flagship model ASUS-ove Zenbook serije računara iz ultrabook kategorije, što podrazumeva niz osobina koje ga izdvajaju od ostalih. Novi model odlikuje se elegantnim aluminijskim kućištem, a unutar njega kriju se moćne komponente.

NX500 pogoni Intel Core i7 procesor četvrte generacije i NVIDIA GeForce GTX 850M grafički adapter sa 2 GB GDDR5 memorije.

Zenbook NX500 je prvi ASUS-ov proizvod koji koristi novu VisualMaster displej tehnologiju koja, po navodima proizvođača, obezbeđuje visoku detaljnost, jasnoću i preciznost prikaza boja.

 

 

 

ASUS Zenbook NX500 1 T ASUS Zenbook NX500 2

 

IPS displej je dijagonale od 15,6“, osetljiv je na dodir i sliku prikazuje u 4K/UHD rezoluciji. NX500 je takođe prvi laptop u ovoj kategoriji koji koristi QDEF (quantum dot enhancement) film koji je proizvela američka kompanija 3M, a on je sposoban za reprodukciju od 100% NTSC, 108% Adobe RGB i 146% sRGB kolornog gamuta.

 

ASUS Zenbook NX500 3 T ASUS Zenbook NX500 4

 

Audio podsistem nosi ICEpower brend firme Bang & Olufsen, dok su otvori za zvučnike izrađeni posebnim postupkom i za njih ASUS tvrdi da proizvode jači i jasniji zvuk u odnosu na standardne prenosnike. Chiclet tastatura je osvetljena, a o intenzitetu svetla brine se poseban senzor.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar