| Vesti | Hardver | ASUS predstavio Strix GTX 960
Hardver

ASUS predstavio Strix GTX 960

ASUS Strix GTX 960

ASUS je predstavio Strix GTX 960 grafičku kartu, koja je već dostupna na svetskom tržištu, a opremljena je različitim ASUS tehnologijama, uključujući DirectCU II koja obezbeđuje hladnije i tiše igranje zahtevnijih igara i 0dB tehnologiju ventilatora za igranje igara koje nisu zahtevne u potpunoj tišini.

Nova grafička karta je opremljena i ASUS Super Alloy Power tehnologijom koja pruža veću izdržljivost i bolje hlađenje, a tu je i GPU Tweak sa XSplit Gamecaster aplikacijom za overklokovanje i online streaming koja je fleksibilna i jednostavna za upotrebu. Strix GTX 960 poseduje Display Port koji podržava konekcije do 4K/UHD rezolucije. 

 

Strix GTX 960 grafička karta je fabrički overklokovana na 1291MHz i poseduje boost klok od 1317Mhz u OC modu. Strix GTX 960 nudi poboljšanje u performansama od 12% u Assassin’s Creed Unity i Battlefield 4 igrama, kao i 6,5% bolje rezultate u 3DMark 11 (Extreme) benčmark testu u Full HD rezoluciji (1920 x 1080) u odnosu na referentni model karte. Opremljena je sa 2GB GDDR5 memorije, koja radi na taktu do 7200MHz.

 

ASUS Strix GTX 960 1

 

Strix GTX 960 je opremljena i ASUS DirectCU II tehnologijom hlađenja koja pruža bolje odvođenje toplote i nizak nivo buke tokom intenzivnog rada. Pored toga, 0dB tehnologija održava GPU na niskim temperaturama i kada su ventilatori zaustavljeni.

 

ASUS Strix GTX 960 2

 

Strix GTX 960 poseduje čvrst oklop sa zadnje strane koji dodatno doprinosi efikasnom odvođenju toplote i pruža zaštitu od oštećenja. Ima 5-fazno napajanje koje poboljšava stabilnost i produžava životni vek karte 2,5 puta u odnosu na referentni dizajn. Strix GTX 960 je opremljena jednim 6-pinskim konektorom i poseduje LED indikator napajanja.

 

ASUS Strix GTX 960 3 T

 

Uz Strix GTX 960 dolazi i GPU Tweak, ekskluzivni ASUS alat koji korisnicima omogućava da izvuku maksimalne performanse iz svoje grafičke karte. GPU Tweak nudi precizno kontrolisanje parametara putem intuitivnog interfejsa, što će overklokerima puno značiti. Tu je i XSplit Gamecaster koji gejmerima nudi mogućnost jednostavnog snimanja i strimovanja igara jednim klikom, a aplikacija će biti dostupna od marta ove godine.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu