| Vesti | Hardver | ASUS predstavio ROG Z97 matične ploče
Hardver

ASUS predstavio ROG Z97 matične ploče

ASUS ROG Z97

ASUS Republic of Gamers (ROG) je predstavio Maximus VII Gene mATX, Maximus VII Hero ATX, i Maximus VII Ranger ATX gejming matičnu ploču. Ove Intel Z97 chipset bazirane Maximus VII matične ploče podržavaju Intel 4-generacije, nove 4-generacije i 5-generaciju procesora (preciznije Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-series / Devil’s Canyon) kako bi bilo koji scenario budućeg sklapanja računara bio što jednostavniji.

Ove tri matične ploče bazirane su na kvalitetnom ROG gejming nasleđu, tako da je svaki budući kupac siguran da kupuje pravu stvar. Tu je prepoznatljiva crno-crvena šema boja, a sve ploče poseduju crni niklovan socket poklopac i poboljšan layout.

Ove matične ploče imaju daleko poboljšan mrežni deo sa poboljšanim audio segmentom koji prati potpuno nov UEFI BIOS i M.2 (PCIe x2) sa brzinom do 10Gbit/s za prenos podataka.

ROG Maximus VII serija matičnih ploča raspolaže Intel gigabitnom mrežnom poslednje generacije kako bi se obezbedilo brže i lakše gejming iskustvo.

 

ASUS Maximus VII Gene 1 T ASUS Maximus VII Gene 2 T
ASUS Maximus VII Gene

 

ROG je takođe unapredio i RJ45 mrežni port sa LAN Guard-om. LAN Guard poseduje veoma otporne i elektrostatično zaštićene komponente koje novim ROG Maximus VII matičnim pločama obezbeđuju 1,3 puta bolju zaštitu od naprezanja i 1,9 puta bolju elektro statičnu toleranciju u poređenju na tradicionalne matične ploče.

Poslednja ROG eskluzivna tehnologija zadužena za optimizaciju mreže, GameFirst III, dolazi sa još više gejmerskih dodataka i sa veoma intuitivnim interfejsom. GameFirst III u mogućnosti je odredi prioritete paketa, sa čime se ostvaruje više protoka za igre koje u ovom slučaju sigurno neće trpeti raznorazna seckanja, prekidanja i slično usled loše rasporedele paketa. U opticaju su čak 7 modova koje korisnik može da upotrebi (Optimization, Game, Media Streaming, File Sharing…) koji mogu individualno da raspoređuju protok za određene aplikacije koje rade u pozadini. Da bi kontrola bila apsolutna GameFirst III poseduje i Network Monitor alatku uz koju je moguće pratiti sav saobraćaj, kao i meriti brzinu internet konekcije.

 

ASUS Maximus VII Hero 1 T ASUS Maximus VII Hero 2 T
ASUS Maximus VII Hero

 

ROG Maximus VII Hero i Ranger dolaze sa SupremeFX Impact II diskretnom audio kartom, koja poseduje poslednje tehnologije koje minimizuju elektromagnetne interferencije (EMI), Premium ELNA audio kondenzatore i 8-kanalne pozlaćene audio output portove, a sve to zarad što kvalitetnijeg zvuka i doživljavanja igara što realnije.

Ovi ROG dodaci poseduju niz tehnologija kao što je Sonic SenseAmp, koji detektuje impedansu povezanih slušalica i automatski podešava tj. prilagođava ugrađeni pojačavač, dok ugrađeno SoundStage dugme pruža lak način da se primene najbolje audio postavke za popularne igračke žanrove (FPS, trkačke, borbene i sportske).

Da tehnologijama zaduženim za odličan zvuk nije kraj može da posvedoči i Sonic Studio, potpuno nova alatka koja jednim klikom može da aktivira Virtual Surround 7.1 funkciju na dvokanalnim slušalicama. Sonic Studio poseduje detaljne postavke za Reverb, Bass Boost, ekvilajzer, kao i Smart EK za prilagođavanje zvuka po želji korisnika.

 

ASUS Maximus VII Ranger 1 T ASUS Maximus VII Ranger 2 T
ASUS Maximus VII Ranger

 

KeyBot tehnologija omogućuje da postojećim tasterima na tastaturi dodelite određene zadatke za šta je zadužen zaseban KeyBot mikroprocesor. Pored programiranja određenih funkcija za trenutno pokretanje određenog zadatka, moguće je programirati i pokretanje aplikacija samo jednim klikom.

ROG Maximus VII serija matičnih ploča dolazi sa još bolje kontrolisanim, ujedno i korisniku nastrojenijim UEFI BIOS-em kako bi korisnicima olakšali overkloking i jednostavniju nadogradnju. Unapređen ROG UEFI BIOS automatski detektuje selektovanu ASUS grafičku kartu i trenutno korisniku obezbeđuje bitne informacije, kao što je klok procesora, klok memorije…

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar