| Vesti | Hardver | ASUS predstavio ROG Strix GTX 1080
Hardver

ASUS predstavio ROG Strix GTX 1080

ASUS ROG Strix GTX 1080

Kompanija ASUS je predstavila Strix grafičku kartu baziranu na GTX 1080 čipu. Nova karta je član i Republic of Gamers linije proizvoda, tako da nosi pedigre kvalitetnih komponenti i privlačnog gejmerskog dizajna. ASUS ROG Strix GTX 1080 dolazi sa fabričkom frekvencijama jezgra od 1607MHz kao osnovnu sa boostom do 1733MHz, a postiže 1898MHz u Gaming modu i 1936MHz u OC modu.

Novi dizajn krasi DirectCU III hladnjak sa 0dB profilom za ventilatore u idle režimu, Aura RGB osvetljenje za veći nivo prilagođavanja korisnikovom izboru boja i Super Alloy Power II komponente VRM sekcije radi boljih overklok dometa i dugovečnosti.

DirectCU III hladnjak koristi tehnologiju direktnog kontakta toplotnih cevi za bolji prenos toplote, dok će patentirani Wing-Blade ventilatori doneti veći statički pritisak i manju buku u odnosu na referentni dizajn.

 

ASUS ROG Strix GTX 1080 01 T

 

Kako je GTX 1080 više ciljan ka VR tržištu, poseduje dva HDMI 2.0 izlaza za neometano uživanje u VR iskustvu.

 

ASUS ROG Strix GTX 1080 03 T

 

ROG Strix GTX 1080 dolazi sa ASUS FanConnect, koji sa svoja dva 4 pin konektora omogućava kačenje ventilatora kućišta na grafičku kartu radi boljeg zonalnog hlađenja grafičke karte.

 

ASUS ROG Strix GTX 1080 02 T ASUS ROG Strix GTX 1080 04 T

 

ASUS Aura RGB osvetljenje se sastoji iz osvetljenog backplate-a i hladnjaka, i uz milione boja i 6 različitih efekata donosi visok nivo prilagođavanja grafičke karte unutrašnjosti kućišta. U propratnom paketu će se osim GPU Tweak II, naći i jednogodišnja premium licenca za Xsplit Gamecaster.

 

Izvor: Techpowerup

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar