| Vesti | Hardver | ASUS predstavio novu matičnu ploču B85M-Gamer
Hardver

ASUS predstavio novu matičnu ploču B85M-Gamer

ASUS B85M Gamer

ASUS je predstavio novu matičnu ploču, B85M-Gamer, baziranu na Intel B85 Express čipsetu, inače prvi micro-ATX model u popularnoj ASUS Gamer seriji. B85-Gamer podržava i najnovije Intel Core procesore četvrte generacije, a dolazi sa setom novih tehnologija koje će korisnicima ponuditi izuzetno gejmersko iskustvo u malom pakovanju.

B85M-Gamer ploča je opremljena Intel Gigabit Ethernet mrežom i ASUS SupremeFX tehnologijom za zvuk, kao i Gamer’s Guardian komponentama. Tu je i AI Suite 3 set alata za fina podešavanja, koji će entuzijastima mnogo značiti.

B85M-Gamer poseduje i ASUS LANGuard tehnologiju koja koristi napredne signal-coupling tehnologije i premijum surface-mounted kondenzatore za poboljšanje protoka i uključuje kako zaštitu od strujnih udara, tako i zaštitu od statičkog elektriciteta. 

 

B85M-Gamer poseduje integrisanu ASUS SupremeFX tehnologiju, omogućavajući gejmerima da uživaju u zvuku visokog kvaliteta sa niskim šumom (SNR) od 115dB. Napredni, SupremeFX audio čipset je izolovan od elektromagnetnih smetnji (EMI), održavajući integritet audio signala.

 

ASUS B85M Gamer 1 T ASUS B85M Gamer 2 T

 

Ekskluzivni „red-line-shielding“ razdvaja audio komponente od ostatka B85M-Gamer matične ploče. Ova jedinstvena kombinacija efektivno eliminiše analogne smetnje, dok premium ELNA audio kondenzatori omogućavaju topao, prirodan zvuk. SupremeFX poseduje i ugrađeno pojačalo za slušalice impedanse do 300Ω.

 

ASUS B85M Gamer 3 T ASUS B85M Gamer 4 T

 

Gamer’s Guardian poseduje automatske osigurače koji štite portove i DRAM od prevelikog napona i kratkog spoja, kao i ESD Guards na USB portovima, audio i Ethernet konektorima, kako bi B85M-Gamer bila bezbedna od elektrostatičkog pražnjenja (ESD). Rezultat ovoga je duže trajanje komponenti.

 

ASUS B85M Gamer 5 T ASUS B85M Gamer 6 T

 

B85M-Gamer takođe poseduje Digi+, ASUS modul napajanja (VRM), koji nudi glatko i stabilno napajanje procesora. Otpornost ploče je dalje unapređena zadnjim I/O panelom od nerđajućeg čelika koji je dugoročniji od tradicionalnih panela.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu