| Vesti | Hardver | ASUS predstavio nove ROG proizvode na sajmu IFA 2015
Hardver

ASUS predstavio nove ROG proizvode na sajmu IFA 2015

ASUS ROG IFA

Jonney Shih, predsednik kompanije ASUS, neposredno pred početak IFA 2015 sajma, otkrio je detalje o poslednjim gejming inovacijama u Republic of Gamers (ROG) seriji proizvoda. Novi proizvodi podrazumevaju G752 gejmerski laptop, ROG Maximus VIII Extreme/Assembly matičnu ploču, ROG Matrix GTX 980Ti grafičku kartu, ROG Swift PG348Q monitor, ROG 7.1 slušalice sa mikrofonom i ROG G20 Special Edition kompaktni gejmerski desktop računar. Takođe je predstavljen i ROG Swift PG279Q, prvi monitor na svetu sa osveženjem od 165Hz.

Gospodin Shih je sve prisutne iznenadio i izuzetnim GX700 gejmerskim laptop računarom – prvim laptopom na svetu sa vodenim hlađenjem. Nova linija ROG proizvoda donosi i potpuno nova dizajnerska rešenja, poput palete novih boja koju čine: Plasma Copper, Armor Titanium i Lava Red. 

ROG G752 je nova generacija ROG laptop računara specijalno dizajniranih za igranje video igara. Uz pomoć nove Windows 10 Xbox aplikacije, gejmeri mogu da igraju svoje omiljene igre sa Xbox konzole direktno na G752 laptopu. G752 poseduje osvetljenu tastaturu sa anti-ghosting tehnologijom na tasterima. Unutar G752 laptopa se nalazi inovativni rashladni sistem koji unutrašnjost računara efikasno čuva od prašine. Naime, ovaj rashladni sistem sakuplja svu prašinu koja dospe u unutrašnjost laptopa i izbacuje je napolje. Srž ROG G752 laptopa čine Intel Core i7 procesor šeste generacije i NVIDIA grafička karta iz GTX 900M serije.

 

ASUS ROG IFA 1 T

 

ROG Maximus VIII Extreme/Assembly matična ploča dolazi u tzv. Plasma Copper ROG kombinaciji boja i zasniva se na Intel Z170 Express čipsetu. Opremljena je većim brojem tehnologija koje obezbeđuju maksimalni overklok potencijal, kako procesora, tako i DDR4 RAM memorije, a tu su i ROG mrežni interfejs brzine do 10Gb/s, ROG SupremeFX Hi-Fi pojačalo za slušalice koje čine ESS ES9018K2M DAC, dva Texas Instruments LM4562 operaciona pojačivača i specijalni TPA6120A2 pojačivač.

 

ASUS ROG IFA 2 T

 

ROG Matrix GTX 980Ti Platinum je gejmerska grafička karta sa DirectCU II tehnologijom hlađenja koju čine toplotne cevi širine 10mm. Zahvaljujući pomenutoj tehnologiji, ova grafička karta je 25% hladnija i do tri puta tiša u radu u odnosu na referentnu kartu. Wing-blade Fan tehnologija povećava protok vazduha i omogućava do 105% veći vazdušni pritisak, čime se postiže još efikasnije hlađenje. Memory Defroster tehnologija omogućava ekstremno overklokovanje tako što odmrzava memoriju ukoliko se overklokovanje obavlja pri temperaturi ispod nula stepeni i na taj način omogućava produženu stabilnost u radu. VBIOS ROG Matrix GTX 980Ti Platinum grafičke karte možete vratiti na originalna podešavanja jednim klikom, uz pomoć tzv. One-click Safe Mode funkcije.

 

ASUS ROG IFA 3 T

 

ROG Swift PG348Q je zakrivljeni gejmerski monitor sa IPS ekranom dijagonale 34 inča i rezolucije 3440 x 1440 piksela, a odnos stranica ekrana ovog monitora je 21:9. Ugrađena NVIDIA G-SYNC tehnologija i osveženje slike od 100Hz obezbeđuju tečno kretanje objekata na ekranu. ASUS GamePlus je tehnologija koja korisnicima nudi četiri različita opciona nišana, tajmer i FPS brojač, dok ASUS GameVisual donosi šest unapred podešenih režima rada za postizanje optimalnih vizuelnih performansi. Kod ROG Swift monitora možete podešavati nagib i visinu, a možete ga i okretati oko njegove vertikalne ose. Pored ovog monitora, prikazan je i novi ROG PG279Q monitor sa frekvencijom osvežavanja od 165Hz i ugrađenom NVIDIA G-SYNC tehnologijom.

 

ASUS ROG IFA 4 T ASUS ROG IFA 5 T

 

ROG 7.1 surround gejmerske slušalice sa mikrofonom poseduju 10 diskretnih zvučnika koji isporučuju realističan surround zvuk. Izdvojena plug-and-play USB audio stanica funkcioniše kao USB zvučna karta i nudi korisne opcije za kontrolu zvuka u toku igranja. USB audio stanica uklanja do 90% buke iz okruženja, tako da gejmeri mogu da uživaju u čistoj i jasnoj komunikaciji. Sonic Studio je softver koji korisnicima nudi potpunu kontrolu nad audio podešavanjima, kao što su Reverb, Bass Boost, Equalizer, Voice Clarity i Smart EQ.

 

ASUS ROG IFA 6 T

 

ROG G20 Special Edition je stvoren sa ciljem da dominira u kategoriji gejmerskih desktop računara malih dimenzija. Kućište ROG G20 ima zapreminu od samo 9,5l, a pokreću ga Intel Core i7 procesor šeste generacije i NVIDIA GeForce GTX Titan X grafička karta. Snaga ovih komponenti korisniku omogućava igranje u 4K/UHD rezoluciji. Naglašeni dizajn, mat-crni finiš, agresivne linije i majanski motivi krase spoljašnjost ovog računara, a samo kućište je konstruisano tako da se omogući što efikasnije hlađenje prirodnim putem, uz dodatak dva unutrašnja ventilatora. Na kućištu se nalaze i LE diode koje proizvode svetlosne efekte u čak 8 miliona boja, a mogu se podesiti i tako da prate tempo muzike koju slušate.

 

ASUS ROG IFA 7 T ASUS ROG IFA 8 T

 

ROG GX700 je prvi laptop računar na svetu sa vodenim hlađenjem, zahvaljujući kojem postiže izuzetno visoke performanse u radu. Kao i G752, GX700 dolazi u novim ROG bojama, pretežno Armor Titanium i Plasma Copper.

 

ASUS ROG IFA 9 T

 

Pokreće ga šesta generacija Intel Core i7 procesora, koji se može i overklokovati, u kombinaciji sa najnovijim NVIDIA grafičkim procesorom koji postiže odlične performanse. Zahvaljujući navedenim komponentama i 4K IPS ekranu dijagonale 17,3 inča, gejmeri će iskusiti sve čari igranja u 4K/UHD rezoluciji.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu