| Vesti | Hardver | ASUS omogućava overklok na H87 i B85 matičnim pločama
Hardver

ASUS omogućava overklok na H87 i B85 matičnim pločama

asus oc h87 b85

Kompanija ASUS je objavila da su u najnovijoj verziji UEFI BIOS-a za matične ploče, bazirane na Intel H87 i B85 čipsetovima, otključane overkloking opcije koje su prethodno bile nedostupne za poslednju generaciju Intel Core procesora. Pre ovog ažuriranja, overkloking opcije za nove Haswell procesore iz K serije, bile su dostupne samo na matičnim pločama baziranim na Intel Z87 čipsetu. Zato sada, korisnici koji vole veće performanse, imaju mogućnost da uz ASUS 8 seriju matičnih ploča, kao što su ASUS H87M-PRO i B85-PRO, iskoriste snagu Haswell K serije procesora.

 

 

Ažuriranje za BIOS je besplatno za 10 ASUS modela matičnih ploča — H87-PRO, H87-PLUS, H87MPRO, H87M-PLUS, H87M-E, H87I-PLUS, B85-PRO, B85-PLUS, B85M-E i B85M-G. Flešovanjem novog BIOS-a moguće je overklokovati putem množioca i baseclock-a otključane Intel procesore iz serije K, kao što su Intel Core i7-4770K i Core i5 4670K. Takođe, BIOS poseduje još nekoliko opcija koje će olakšati život korisnicima. Last Modified beleška olakšava korisniku da odredi kada i na koji način je izmenjena određena postavka, a sada imaju i opciju da sačuvaju posebna podešavanja u „omiljene“, što omogućava brzo i jednostavno prebacivanje podešavanja za rad sa različitim aplikacijama.

 

asus oc

 

Svi modeli ASUS matičnih ploča baziranih na Intel 8 seriji čipseta poseduju veoma otpornu 5X Protection tehnologiju koja pruža bolju pouzdanost i trajnost. DIGI+ VRM regulacija napona obezbeđuje preciznu digitalnu kontrolu napajanja procesora kako bi se postigla manja potrošnja energije i bolja stabilnost dok izmenjivi osigurači štite I/O portove i DIMM slotove od kratkog spoja i naglih promena u naponu.  Uz to, zaštita od elektrostatičkog pražnjenja štiti osetljive komponente od elektromagnetskih inteferenci dok kondenzatori visokog kvaliteta, čiji je radni vek procenjen na preko 50 godina neprekidnog korišćenja u standardnim uslovima (na 65 stepeni Celzijusa), u ovim uslovima traju preko dva puta duže od tradicionalnih elektrolitičkih kondenzatora.

Ažuriranje za UEFI BIOS za ASUS matične ploče bazirane na Intel H87 i B85 čipsetima možete preuzeti na sledećim linkovima:

 

H87 čipsetH87-PROH87I-PLUSH87M-PROH87M-PLUSH87M-EH87-PLUS
B85 čipsetB85-PROB85-PLUSB85M-EB85M-G  

 

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar