| Vesti | Hardver | ASUS najavljuje Z170 Signature seriju matičnih ploča
Hardver

ASUS najavljuje Z170 Signature seriju matičnih ploča

ASUS Z170 Signature

Kompanija ASUS je najavila novu Z170 Signature seriju matičnih ploča, koja nudi izuzetne overklok performanse, jer poseduje poseban mikroprocesor – TurboV Processing Unit (TPU) – i ASUS Pro Clock tehnologiju. Tu je i posebna ASUS tehnologija 5-Way Optimization, uz pomoć koje je moguća dinamička optimizacija više sistemskih parametara odjednom, uz samo jedan klik mišem. Nova serija matičnih ploča pritom nudi i drugu generaciju ASUS T-Topology tehnologije koja omogućava overklok DDR4 memorije do 3733MHz. Određeni modeli matičnih ploča dolaze i sa poboljšanom podrškom za DDR3/3L, što pruža dodatnu fleksibilnost pri izboru komponenti.

Tehnologije Crystal Sound 3, Intel Ethernet plus LANGuard i Turbo LAN su tu da korisnicima omoguće najbolji gejmerski doživljaj, dok Type-A i Type-C USB 3.1 portovi uz M.2 podršku pružaju brz prenos podataka. Tako Z170-Deluxe matična ploča, kao predstavnik nove Z170 serije, poseduje šest USB 3.1 portova, 3×3 802.11ac Wi-Fi, Hyper M.2 x4 Mini karticu i U.2 Hyper Kit. 

ASUS Pro Clock tehnologija uključuje i BCLK generator, dizajniran specijalno za 6. generaciju Intel procesora, za postizanje taktova do 400MHz i više. Funkcioniše u tandemu sa ASUS TurboV Processing Unit (TPU) i donosi poboljšanu kontrolu napona i overklokinga, a performanse rastu i do 5,2GHz i više.

 

ASUS Z170 Signature 1 T

 

Još jedna ekskluzivna ASUS tehnologija, 5-Way Optimization, pruža mogućnost optimizacije sistemskih performansi u realnom vremenu na osnovu trenutne opterećenosti i na taj način obezbeđuje maksimalne performanse procesora, svakodnevnu uštedu električne energije, stabilno digitalno napajanje, hladne i tihe ventilatore i mrežna i audio podešavanja u skladu sa vašim potrebama – bilo da ste zainteresovani za gejming, zabavu, rad ili nešto drugo. U ovoj poslednjoj verziji ponuđena su i podešavanja za vodene pumpe, pa korisnici mogu da ubrzaju rad pumpe kroz UEFI ili Windows.

 

ASUS Z170 Signature 2 T

 

Druga generacija ASUS T-Topology tehnologije omogućava overklok DDR4 memorije i do 3733MHz, a štampana ploča je dizajnirana tako da se umanje smetnje i preklapanje signala, kako biste dobili pravovremeni prenos podataka.

 

ASUS Z170 Signature 3 T

 

Crystal Sound 3 obezbeđuje zvučnu zaštitu od elektromagnetnih interferenci, tako što su levi i desni audio kanal razdvojeni. Strujno kolo i novi pre-regulator su dizajnirani da umanjuju nivo strujnog zujanja, dok audio pojačalo i kondenzatori japanske proizvodnje i najzahtevnijim gejmerima pružaju izuzetan audio doživljaj.

 

ASUS Z170 Signature 4 T

 

Intel Ethernet sa LANGuard zaštitom i Turbo LAN tehnologijom obezbeđuje stabilnu mrežu i protok. Uz to, korisnici imaju mogućnost raspoređivanja prioriteta, kako bi osigurali online igranje bez kočenja. LED osvetljenje na matičnoj ploči korisnicima nudi mogućnost da prilagode ploču svojim afinitetima, jer mogu podesiti osvetljenje tako da ukazuje na trenutnu temperaturu procesora ili da pulsira u ritmu muzike koju slušaju.

 

ASUS Z170 Signature 5 T

 

USB 3.1 Gen 2 Type-A i Type-C portovi omogućavaju veoma brz prenos podataka, i do 10Gbit/s, a tu je i posebna ASUS USB 3.1 Boost tehnologija koja donosi još veću brzinu. Podrška za M.2 x4 PCI Express 3.0 nudi brzine prenosa i do 32Gbit/s, a tu je podrška i za NVMe M.2 i PCIe SSD-ove.

 

ASUS Z170 Signature 6 T

 

Nova Z170-Deluxe matična ploča poseduje brzi 3×3 802.11ac Wi-Fi, uz Hyper Kit U.2 podršku za 2,5-inčno NVMe skladištenje, kao i Hyper M.2 x4 Mini za dodatni M.2 interfejs. Korisnici mogu iskoristiti i PCIe RAID za konstrukciju RAID 0 niza, uz pomoć dva PCIe drajva za dodatnu brzinu.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu