| Vesti | Hardver | Asus najavljuje VivoMini UN62 i UN42
Hardver

Asus najavljuje VivoMini UN62 i UN42

Asus VivoMini

Asus je predstavio dva modela VivoMini kompaktnog mini PC-a, UN62 i UN42, čije su dimenzije svega 131 x 131 x 42mm. VivoMini modeli su bazirani na Intel Core i5, i3 i Celeron procesorima četvrte generacije i nude razne opcije za povezivanje, uključujući 4K/UHD (ultra-high definition) video izlaz koji podržava više ekrana.

Kako proizvođač navodi, VivoMini se odlikuje tihim radom, uz nivo buke od 26,3dB pri punom opterećenju i minimalnom potrošnjom od svega 6,95W u idle stanju. Ovakav kompaktni mini PC namenjen je za rad i igru, a zahvaljujući malim dimenzijama ne zauzima puno prostora. Pritom ga je moguće montirati i na pozadinu monitora sa standardnim VESA kačenjem. 

 

VivoMini je idealan za primenu na poslu ili kod kuće. Može se koristiti u point-of-sale (PoS) terminalima, kiosk ekranima ili kao osnova za male radne stanice. Takođe se može koristiti i kao porodični PC i kućni centar za zabavu, za pretraživanje po internetu, igranje igrica i gledanje filmova. Može se koristiti i komercijalno za pokretanje platformi za digitalno oglašavanje.

 

Asus VivoMini 1 T Asus VivoMini 2 T

 

Osim 4K/UHD rezolucije, VivoMini podržava i do tri nezavisna monitora zahvaljujući HDMI i DisplayPort++ priključcima, bez potrebe za dodatnim grafičkim kartama. Tu su i ukupno četiri USB 3.0 porta, dva bočna porta sa fast-charge tehnologijom koja omogućava duplo brže punjenje baterija mobilnih uređaja, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 4-u-1 čitač kartica, kao i konektori za slušalice/mikrofon i Kensington lock.

 

Asus VivoMini 3 T Asus VivoMini 4 T

 

Optimizovani ventilatori obezbeđuju tih rad i održavaju nisku temperaturu, a VivoMini je dizajniran da se nosi sa ekstremnim uslovima rada, od rada u suvoj i hladnoj okolini do rada u vlažnoj i vrućoj okolini gde temperatura prelazi 60°C.

 

Asus VivoMini 5 T Asus VivoMini 6 T

 

VivoMini je opremljen paketom PC remote control i cloud management softverom. Za poslovnu upotrebu, Asus Remote Management Tool je idealno rešenje za rutinsko održavanje koje omogućava daljinsko podešavanje procesora, ventilatora i sistemskih opcija u BIOS-u. Real-time BIOS update je moguć i preko USB-a ili hard diska.

VivoMini UN62 i UN42 dolaze sa godinu dana besplatnih 100GB Asus WebStorage-a i dve godine besplatnih 100GB Microsoft OneDrive servisa.

 

Izvor: Asus

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar