| Vesti | Hardver | Asus najavljuje novi 4K/UHD monitor
Hardver

Asus najavljuje novi 4K/UHD monitor

Asus PB279Q

Asus je najavio da će na tržište izbaciti novi 4K/UHD (ultra-high definition) monitor, PB279Q, dijagonale 27 inča, sa odnosom strana 16:9, koji je namenjen prvenstveno profesionalnim korisnicima i gejmerima. PB279Q poseduje prirodnu rezoluciju od 3840×2160 piksela sa 163 piksela po inču. Široki 100% sRGB spektar i 10-bitna tehnologija boje, obezbeđuju prirodan izgled boja, dok brojne opcije za povezivanje, kao što su DisplayPort 1.2 i Mini DisplayPort, nude podršku za 4K/UHD sadržaje uz osvežavanje ekrana i do 60Hz.

Novi Asus monitor može da prikaže 1,07 milijardi boja, uz osvetljenje od 300cd/m² i Asus Smart Contrast Ratio (ASCR) od 100,000,000:1, dok In-plane switching, odnosno IPS tehnologija ekrana omogućava široki ugao gledanja od 178 stepeni. 

 

PB279Q ima vreme odziva od 5ms (grey-to-grey) i frekvenciju osvežavanja ekrana od 60Hz. Od priključaka su tu i četiri HDMI 1.4/MHL (Mobile High-definition Link) porta, koji omogućavaju pregled sadržaja sa mobilnih uređaja uz istovremeno punjenje uređaja.

PB279Q može simultano prikazivati sadržaj sa više 4K/UHD ulaza. Picture-in-Picture (PiP) mod smešta prozor sa prikazom drugog sadržaja u bilo koji ugao ekrana. Picture-by-Picture (PbP) režim rada deli ekran automatski, kako bi istovremeno prikazao i do četiri različita ulaza, omogućavajući korisniku da se lako prebacuje sa jednog na drugi sadržaj.

 

Asus PB279Q 1 T Asus PB279Q 2 T

 

Asus PB279Q poseduje SplendidPlus tehnologiju optimizacije prikaza sadržaja poboljšanjem osvetljenja boja, kontrasta i oštrine. Mogućnosti prethodnih verzija su proširene sa dva nova moda, Reading i Darkroom. Monitor je takođe opremljen i EyeCare tehnologijom, koja kontroliše jednosmerni napon kako bi smanjila treperenje ekrana, a koja je u osnovi Reading i Darkroom režima rada, smanjujući intenzitet plavog svetla kako bi se smanjilo naprezanje i zamor očiju.

VividPixel tehnologija dodatno poboljšava prikaz, ističući konture i smanjujući smetnje, dok QuickFit Virtual Scale tehnologija omogućava pregled fotografija i dokumenata u prirodnoj veličini pre štampanja.

 

Asus PB279Q 3 T Asus PB279Q 4 T

 

PB279Q ima tanak, ergonomski dizajn, sa raznim mogućnostima promene položaja, a kompatibilan je i sa VESA standardima.

Novi Asus PB279Q monitor se na evropskom tržištu očekuje sredinom decembra i to po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 799 američkih dolara.

 

Izvor: Asus

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar