| Vesti | Hardver | ASUS najavljuje nove Strix zvučne karte
Hardver

ASUS najavljuje nove Strix zvučne karte

ASUS STRIX Sound Cards

ASUS je najavio Strix Raid DLX, Strix Raid Pro i Strix Soar gejmerske zvučne karte, koje nude 7.1 surround zvuk visoke definicije, pri kvalitetu od 192KHz/24bit, kao i Perfect Voice tehnologiju za eliminisanje buke, koja gejmerima pruža vrhunsko iskustvo prilikom igranja. Nove STRIX zvučne karte imaju ugrađeno pojačalo za slušalice impedanse 600Ω, koje može da pokrene širok spektar različitih slušalica i isporučuje čist i bogat zvuk, sa jasnim dubokim i niskim tonovima.

Strix Raid DLX je zvučna karta iz premijum segmenta. Izrađena je od komponenti najvišeg kvaliteta kako bi zadovoljila sve one korisnike koji zahtevaju najbolje audio performanse. Strix Raid DLX poseduje ESS SABRE9016 digitalno-analogni konverter (DAC) – 32-bit/24-bit DAC visokih performansi, koji isporučuje bogat, impresivan i čist zvuk sa odnosom između signala i šuma (SNR) od 124dB.

Dizajnirani za entuzijaste, Strix Raid Pro i Strix Soar dolaze sa ugrađenim ESS SABRE9006A DAC-om visokih performansi, i donose čist i pun zvuk sa odnosom između signala i šuma (SNR) od 116dB. Low-dropout (LDO) regulatori i Nichicon FineGold, Nichicon Muse i German WIMA kondenzatori Hi-Fi klase omogućavaju besprekorno napajanje i filtraciju napona. 

Strix Raid Mode omogućava korisnicima Strix Raid DLX i Strix Raid Pro zvučnih karti da sačuvaju svoje postavke kao presete, tako da kasnije mogu brzo da ih aktiviraju ili deaktiviraju, uz pomoć posebnog Raid dugmeta na Audio Control Boxu (na kontrolnoj kutiji). Zahvaljujući ovaj vrlo praktičnoj funkciji, gejmeri neće morati da prekidaju igru da bi pokrenuli softver za podešavanje zvuka, pa neće propustiti nijedan bitan momenat. Audio Control Box (kontrolna kutija za podešavanje zvuka) poseduje i konvencionalni obrtni potenciometar za podešavanje intenziteta zvuka i nivoa Raid Moda. Ovaj potenciometar ima dvostruku funkciju, pa se koristi i kao dugme za izbor izlaza, odnosno dugme za prebacivanje zvuka sa slušalica na zvučnike i obrnuto.

 

ASUS STRIX Sound Cards 1 T

 

Strix Raid DLX, Strix Raid Pro i Strix Soar zvučne karte dolaze u paketu sa Sonic Studio softverom koji gejmerima daje potpunu kontrolu nad zvučnom kartom. Karakteriše ga intuitivan korisnički interfejs, koji veći broj funkcija za podešavanje zvuka grupiše u logične celine, zbog čega je i lak za korišćenje.

 

ASUS STRIX Sound Cards 2 T

 

Audio Enhancement grupa parametara sadrži alate za fino podešavanje zvuka, a neki od njih su: ekvilajzer za regulisanje prisutnosti određenih frekvencija u zvuku, Bass Boost za dublje i naglašenije niske tonove, Voice Clarity za čist i jasan govor u igrama i filmovima, kao i Compressor za fino podešavanje dinamičkog raspona zvuka. Tuning grupa je namenjena korisnicima koji koriste slušalice i omogućava im da uključe tzv. virtual surround režim zvuka i podese virtuelni prostor, raspored zvučnika i reverberaciju (odjek). Na posletku, Mic Tuning grupa sadrži brojne opcije vezane za podešavanje rada mikrofona i tzv. Perfect Voice kontrolu. S obzirom na to da je dizajnirana za multiplejer igre, gde je komunikacija sa suigračima od izuzetne važnosti, Perfect Voice tehnologija osetno smanjuje buku koja dolazi iz okruženja i na taj način omogućava čistu i neometanu glasovnu komunikaciju između suigrača.

 

ASUS STRIX Sound Cards 3 T

 

Sonic Studio nudi i mogućnost upravljanja Sonic Radar Pro tehnologijom, koja precizno određuje odakle dolaze razni zvuci u igri, kao što su koraci ili pucnji, i prikazuje ih u posebnom prozoru na ekranu. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, gejmeri mogu da prate svoje neprijatelje i predvide njihove poteze u FPS igrama.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu