| Vesti | Hardver | ASUS najavljuje EA-AC87
Hardver

ASUS najavljuje EA-AC87

ASUS EA-AC87

ASUS je najavio EA-AC87, bežični dvonamenski media bridge i access point uređaj. EA-AC87 predstavlja bežični klijent koji koristi 4×4 MIMO antene. U paru sa odgovarajućim 4×4 ruterom, donosi brzine i do 1734Mbit/s na 5GHz. EE-AC87 je opremljen AiRadar tehnologijom za veću pokrivenost. Uz jednostavno podešavanje, EA-AC87 je odličan izbor za nadogradnju postojećih, starijih rutera na najnoviji 802.11ac standard ili za dodavanje bežične veze bilo kom mrežnom uređaju.

ASUS EA-AC87 poseduje četiri eksterne odvojive antene, raspoređene u (4×4) MIMO konfiguraciju i nudi brzine veće i od žičane mreže. Pruža i mogućnost za glatko strimovanje 4K/UHD sadržaja i igranje bez zastoja, kako na PC računarima, tako i na konzolama kao što su Xbox One i Playstation 4.

EA-AC87 je opremljen ASUS AiRadar tehnologijom, kako bi se osigurao brz i pouzdan protok na površini i do 465m2 – 33% više u odnosu na prethodnu generaciju bežičnih uređaja, koji koriste 3×3 konfiguraciju antena. AiRadar uključuje i „Universal beamforming“ tehnologiju koja inteligentno fokusira signal ka uređajima za ostvarenje najstabilnije konekcije sa maksimalnim dometom.

 

ASUS EA-AC87 1 T ASUS EA-AC87 2 T

 

U Media Bridge modu, EA-AC87 se preko kabla može povezati sa bilo kojim žičanim mrežnim uređajem – smart TV-om, set-top boxovima, gejmerskim konzolama, printerima i mrežnim uređajima za skladištenje podataka (NAS) – dajući priključenom uređaju sposobnost bežičnog povezivanja. Uz pet Gigabit Ethernet portova, EA-AC87 je idealan dodatak za modernu, raznoliku kućnu mrežu. Uz buduće unapređenje firmwarea, EA-AC87 će podržavati multi-user MIMO (MU-MIMO) tehnologiju, što će dalje unaprediti performanse. Osim toga, pronalaženje mesta sa najboljim bežičnim signalom u Media Bridge modu je olakšano sa pet LED indikatora na prednjem panelu EA-AC87 uređaja.

 

ASUS EA-AC87 3 T ASUS EA-AC87 4 T

 

EA-AC87 je i vrlo moćan Access Point. U Access Point režimu rada, može se preko mrežnog kabla povezati sa postojećim bežičnim ruterom, kako bi se mreža unapredila na 802.11ac standard, za veću pokrivenost i mogućnost priključivanja više uređaja. Ukoliko je stari ruter single-band model od 2,4GHz, korisnici će time dobiti i dodatnu 5GHz konekciju, koja pruža veće brzine i manje zakrčenje.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar