| Vesti | Hardver | ASUS na CeBIT-u najavio TUF Sabertooth X99 sa USB 3.1 interfejsom
Hardver

ASUS na CeBIT-u najavio TUF Sabertooth X99 sa USB 3.1 interfejsom

ASUS TUF Sabertooth X99

ASUS je na CeBIT 2015 sajmu najavio TUF Sabertooth X99 matičnu ploču, prvu ploču na svetu, namenjenu široj javnosti, koja podržava sve NVM Express Storage uređaje, uključujući PCI Express (PCIe), M.2 PCI Express i poslednju generaciju 2,5“ SSD diskova sa SFF-8639 preko mini SAS HD konektora na Hyper Kit kartici. Ova ploča ima i integrisan USB 3.1 interfejs, tipa A. Uz to, najnovije TUF matične ploče donose i potpuno novu TUF Detective tehnologiju, koja sa jednim klikom omogućava pregled sistemskih informacija na pametnim uređajima.

TUF Thermal Armor, TUF Thermal Radar 2 i TUF ICe tehnologija su zadužene za hlađenje TUF Sabertooth X99 matične ploče, dok su pouzdanost i izdržljivost osigurane uz TUF Fortifier oklop i TUF komponente, uključujući i 10K kondenzatore, TUF zavojnice i  MOSFET-e vojne klase. 

TUF Sabertooth X99 je bazirana na poslednjem Intel X99 Express čipsetu za kompatibilnost sa poslednjim LGA 2011-v3 socket Intel Core i7 procesorima. Tehnologija mini-SAS HD koristi maksimalan PCI Express 3.0 x4 protok od 32Gbit/s za brzinu SSD transfera koja je do 3,5 puta brža nego kod običnog SSD-a.

 

ASUS TUF Sabertooth X99 01 T

 

TUF Sabertooth X99 korisnicima nudi sve prednosti korišćenja SuperSpeed+ USB 3.1 povezivanja. Sa dual USB 3.1 Type-A integrisanim konektorom, korisnicima je omogućeno uživanje korišćenja najbržeg USB transfera podataka do 10Gbit/s. Dakle, 2 puta brže od USB 3.0 interfejsa.

 

ASUS TUF Sabertooth X99 02 T ASUS TUF Sabertooth X99 03 T

 

TUF Sabertooth X99 je prva TUF matična ploča koja dolazi sa TUF Detective tehnologijom, uz koju besplatna aplikacija pruža detaljne sistemske informacije sa samo jednim klikom. Sa instaliranom aplikacijom na pametnom telefonu ili tabletu, korisniku je omogućena kontrola glavnih parametara sistema, detekcija i dijagnostika grešaka, kao i kontrola statusa računara na jednostavan način.

 

ASUS TUF Sabertooth X99 04 T ASUS TUF Sabertooth X99 05 T

 

Poslednja verzija TUF Thermal Radar 2 softvera omogućava korisniku da kontroliše do 11 konektora za ventilatore, kao i ventilatore na priključenim ASUS grafičkim kartama. Ploča poseduje i integrisan TUF ICe mikročip, koji u potpunosti upravlja hlađenjem i omogućava veoma preciznu kontrolu ventilatora i temperature.

 

ASUS TUF Sabertooth X99 06 T ASUS TUF Sabertooth X99 07 T

 

TUF Sabertooth X99 poseduje i poboljšanu verziju TUF ESD Guards 2, koja čuva portove od iznenadnog elektrostatičkog pražnjenja, uključujući sve USB portove i audio džekove. TUF Fortifier tehnologija ojačava ploču sa zadnje strane, sa termalnim umetkom koji ploču ojačava i ujedno odvodi toplotu sa Digi+ VRM 8+2 naponske sekcije i drugih kritičnih komponenti.

 

ASUS TUF Sabertooth X99 08 T

 

Crni 10K japanski kondenzatori pružaju 20% bolju temperaturnu izdržljivost i do 5 puta duži radni vek, dok su TUF zavojnice proizvedene od anti-korozivnih materijala za što bolje odvođenje toplote i izdržljivost.

 

ASUS TUF Sabertooth X99 09 T

 

Sve TUF matične ploče, uključujući TUF Sabertooth X99, su izrađene od komponenti deklarisanih za vojnu upotrebu i prošle su kroz ozbiljne serverske testove, uključujući i 7000 sati testiranja na kompatibilnost sa preko 1000 uređaja, a pritom su pokrivene sa 5 godina garancije. Uživajte u fotografijama visoke rezolucije…

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu