| Vesti | Hardver | ASUS je predstavio GTX Titan grafičku kartu
Hardver

ASUS je predstavio GTX Titan grafičku kartu

ASUS GeForce GTX Titan

Kompanija ASUS je predstavila GeForce GTX Titan grafičku kartu, baziranu na NVIDIA Tesla K20X arhitekturi koja je projektovana za super kompjutere. Nova karta donosi odlične performanse u kategoriji single-GPU grafike, a namenjena je igračima i multimedijalnim entuzijastama. Podržava DirectX 11.1, kao i PCI Express 3.0, a takt grafičkog procesora od 876MHz se postiže uz korišćenje NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologije. ASUS GeForce GTX Titan poseduje 6GB of GDDR5 video memorije na efektivnom taktu na 6000MHz.

 

Ova karta je napredna i vrlo moćna u procesiranju, što je neophodno za kvalitetan prikaz sledeće generacije igara i multimedijalnih sadržaja koji prevazilaze Full HD 1080p rezoluciju. ASUS GeForce GTX Titan se isporučuje sa GPU Tweak alatom koji korisnicima pruža mogućnost da vrlo precizno podese parametre performansi preko detaljnog i jednostavnog interfejsa.

 

ASUS GeForce GTX Titan 1

 

ASUS GeForce GTX Titan koristi jedan grafički procesor koji može postići takt od 876MHz. NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologija pokreće grafički procesor i omogućava postizanje značajno viših frekvencija, dok istovremeno kontroliše stabilnost i sprečava pregrevanje. Uz to, korisnici mogu samostalno menjati brzinu takta, profile potrošnje energije, kao i kontrolisati temperaturu grafičkog procesora preko NVIDIA GPU Boost 2.0 interfejsa.

 

ASUS GPU Tweak alat, koji je uključen u ovaj paket, pruža još više detalja o performansama grafičke karte kao i dostupnim opcijama za modifikaciju. Korisnici imaju opciju da menjaju taktove jezgra i memorije, napon, brzinu ventilatora, a mogu i da kreiraju profile za različite igre i aplikacije. Testirana i potvrđena na ASUS grafičkim kartama, najnovija verzija GPU Tweak koristi intuitivni interfejs koji je veoma jednostavan za korišćenje, tako da svi korisnicim od potpunih početnika do naprednih korisnika mogu u potpunosti kontrolisati svu snagu koje im može pružiti ova grafička karta.

 

ASUS GeForce GTX Titan 2

 

ASUS GeForce GTX Titan koristi dizajn koji je proizašao iz NVIDIA Tesla K20X tehnologije. NVIDIA Tesla grafičke karte su popularne za aplikacije koje koriste profesionalci koji se bave obradom slika, dizajneri, kao i istraživači širom sveta. ASUS GeForce GTX Titan sadrži 2688 CUDA jezgara i 384-bitni memorijski interfejs za svoju video memoriju od 6GB GDDR5, koja je klokovana na 6000MHz. Kao takva, ona ima dovoljno snage da se izbori sa najnaprednijim igrama i multimedijalnim sadržajima u rezoluciji višoj od 2560 x 1600. Uz to, podržava DirectX 11.1 i omogućava dobre performanse čak i kada su svi efekti i grafička podešavanja podignuti na maksimum. Za sve igrače i entuzijaste ova karta dolazi kao pravi izbor za sledeću generaciju zabave.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar