| Vesti | Hardver | ASUS inovacije sa IFA 2015 sajma
Hardver

ASUS inovacije sa IFA 2015 sajma

ASUS IFA

Jonney Shih, predsednik kompanije ASUS, na IFA 2015 sajmu je otkrio detalje o najnovijim inovacijama ove kompanije iz oblasti mobilnih, nosivih i kućnih računarskih tehnologija.

Neki od novih najavljenih proizvoda su RT-AC5300 – najbrži Wi-Fi ruter na svetu, VivoStick PC – tanki i stilizovani minijaturni Windows 10 računar u obliku USB flash memorije, ZenWatch 2 pametni ručni sat, tableti – ZenPad S 8.0, ZenPad 8.0, ZenPad 10 i all-in-one računar Zen AiO S. 

ZenWatch 2 je stilizovan lični uređaj za nošenje (wearable) kojeg pokreće AndroidWear operativni sistem, a razvijen je u saradnji sa kompanijom Google. ZenWatch 2 je zapravo pametni asistent za telefone sa Android ili iOS operativnim sistemom, koji na korisnikovom zglobu pravovremeno prikazuje brojne relevantne informacije i koji korisniku omogućava da stvari obavlja dodirom ili glasovnim komandama.

 

ASUS IFA 1 T

 

Raspoloživ je u dve veličine i tri boje, sa 18 narukvica različitih boja i materijala. ZenWatch 2 takođe sadrži i preko 50 profesionalno dizajniranih „lica“ tj. različitih varijanti osnovnog ekrana koji pokazuje vreme. Dovoljno je da u podešavanjima izaberete jedan od preko 50 stilova i ZenWatch 2 će se savršeno uklopiti u vaš imidž. Tu je i FaceDesigner aplikacija koja, onima koji žele da budu krajnje jedinstveni, omogućava da lako dizajniraju sopstveno „lice“ sata, odnosno osnovni ekran na kojem se prikazuju informacije o vremenu.

 

ASUS IFA 2 T

 

ZenWatch 2 se temelji na originalnom ZenWatch modelu i pritom donosi još finiji dizajn, poboljšano korisničko iskustvo, potpunu funkciju praćenja fizičke aktivnosti korisnika uz najveću moguću preciznost i inovativni softver koji će obavljati funkciju vašeg ličnog fitness trenera. U paketu sa ZenWatch 2 satom dolazi i potpuno novi punjač, koji se lako priključuje zahvaljujući magnetu, a sposoban je da napuni bateriju do 50% za samo 36 minuta.

 

ASUS IFA 3 T

 

ZenPad S 8.0 je tablet računar sa ekranom od 8 inča, kojeg pokreće Android i predstavlja spoj lepote i visokih performansi. ZenPad S je prvi tablet sa 4GB RAM memorije, a uparen je sa Intel Atom Z3580 procesorom. Kvalitetni QXGA IPS ekran generiše sliku zavidnog kvaliteta, zahvaljujući gustini od 324 piksela po inču i ASUS Tru2Life+ tehnologiji koja podešava kontrast i oštrinu prikaza. ZenPad S 8.0 podržava tzv. Z Stylus olovku koja olakšava pisanje i crtanje. Tu je i DTS-HD Premium Sound tehnologija koja obezbeđuje izuzetno kvalitetan zvuk.

 

ASUS IFA 4 T

 

ZenPad 8.0 kombinuje prefinjen stil, visoke performanse za rad i zabavu, i nude izmenjive maske (poklopce) za dodatno prilagođavanje. DTS-HD Premium Sound i inovativni Audio Cover (poklopac/futrola) donose 5.1 surround zvuk. Naime, u Audio Cover je ugrađeno čak 6 kvalitetnih zvučnika koji generišu zvuk impresivnog kvaliteta.

 

ASUS IFA 5 T

 

ZenPad 10 nudi i opcionu dodatnu opremu koja povećava funkcionalnost i korisnicima donosi pravi luksuz. ZenPad 10 je dostupan u tri verzije koje se razlikuju po mogućnostima povezivanja na internet, a to su: LTE/Wi-Fi (Z300CL), 3G/Wi-Fi (Z300CG) i Wi-Fi (Z300C). ASUS Audio Dock je odvojiva tastatura sa stereo Bluetooth zvučnicima koja pruža više zabave i veću produktivnost korisnicima ZenPad 10 uređaja. ZenPad 10 takođe podržava i dodatnu Z Stylus olovku uz pomoć koje će crtanje i pisanje biti još intuitivnije.

 

ASUS IFA 6 T

 

ASUS Zen AiO S je serija visoko-kvalitetnih all-in-one računara koje pokreće Windows 10 operativni sistem i nudi najnaprednije tehnologije, a predstavlja savršen izbor za kućne i poslovne korisnike.

 

ASUS IFA 7 T

 

Zen AiO S je opremljen IPS ekranom koji, zahvaljujući 4K/UHD (3840 x 2160) rezoluciji, prikazuje sliku izuzetno bogatu detaljima. Ugao vidljivosti ekrana iznosi 178 stepeni. Tu je i ASUS SonicMaster Premium audio sistem sa 6 snažnih zvučnika za bogat i čist stereo zvuk (16W).

 

ASUS IFA 8 T

 

Zahvaljujući elegantnom kućištu napravljenom od jednog komada brušenog aluminijuma, Zen AiO S izgleda veoma elegantno. Za vrhunske performanse su zaduženi Intel Core procesor šeste generacije i NVIDIA GeForce GTX 960M grafička karta sa 4GB video memorije. Još neke od tehnologija koje se mogu naći unutar Zen AiO S računara su: USB 3.1 Gen 2 Type-C port, PCIe 3.0 x4 M.2 SSD i Intel RealSense kamera za futurističke funkcije, kao što su biometrijsko logovanje i upravljanje pokretom tela.

 

ASUS IFA 9 T

 

RT-AC5300 je inovativni tri-bend Wi-Fi ruter iz AC5300 klase i, prema rečima proizvođača, donosi najbrži Wi-Fi na svetu. Zahvaljujući Broadcom NitroQAM procesoru, RT-AC5300 dostiže brzinu prenosa podataka do 1000Mbit/s na frekvenciji od 2,4GHz i do 2167Mbit/s na svakom od dva 5GHz frekventna opsega, što ukupno čini do 5334Mbit/s. Navedene brzine gejmerima omogućavaju igranje pri veoma niskim latencijama, dok će ljubitelji multimedije moći da uživaju u neometanom strimovanju 4K/UHD materijala. Sa čak osam snažnih spoljnjih antena koje rade u 4×4 konfiguraciji (4T4R), domet i stabilnost Wi-Fi signala su radikalno poboljšani, omogućavajući pokrivenost do 500 kvadratnih metara. AiRadar tehnologija usmerava Wi-Fi signal i na taj način isporučuje veću brzinu, čistiji signal i bolje Wi-Fi performanse svakom uređaju u mreži.

 

ASUS IFA 10 T

 

ASUS VivoStick PC je vesnik novog načina korišćenja računara. Ovaj minijaturni računar, koji oblikom podseća na standardni USB flash disk, pokreće Windows 10 operativni sistem. Uz to je neverovatno tanak, kompaktan i lagan, izgleda moderno i stilizovano, a poseduje i poklopac koji štiti HDMI priključak od oštećenja.

 

ASUS IFA 11 T

 

VivoStick PC može bilo koji televizor ili monitor sa HDMI priključkom da pretvori u potpuno funkcionalni računar sa Windows 10 operativnim sistemom, koji možete kontrolisati i daljinski, uz pomoć pametnog telefona putem specijalne ASUS aplikacije.

 

ASUS IFA 12 T

 

Dimenzije od svega 137,9 x 34 x 14,9mm, težina od 68g, 802.11n Wi-Fi tehnologija, dva klasična USB priključka, audio izlaz, Bluetooth 4.0 i 2GB RAM memorije, čine VivoStick PC idealnim računarom za obavljanje svakodnevnih poslova.

 

ASUS IFA 13 T

 

Jonney Shih je govorio i o inovacijama iz ASUS Republic of Gamers (ROG) serije proizvoda, o čemu smo već pisali ovde.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu