| Vesti | Hardver | ASRock Z97 OC Formula sa dva nova svetska rekorda
Hardver

ASRock Z97 OC Formula sa dva nova svetska rekorda

ASRock Z97 OC Formula WR

Computex sajamu je došao kraj, ASRock je konačno i zvanično predstavio Z97 OC Formula matičnu ploču i već je krenuo sa njom u pohode. Sa najnovijom perjanicom, ASRock Z97 OC Formula matičnom pločom, John Lam, profesionalni overkloker iz HKEPC OC, je podigao frekvenciju Intel Core i7-4770K procesora na neverovatnih 7181,23 MHz-a i upisao se kao br. 1 na HWBOT.org rang listu.

Izgleda da se John Lam nije zadovoljio sa jednim svetskim rekordom, pa je u cugu oborio još jedan rekord. Sa istom kombinacijom procesora i matične ploče, on je postigao neočekivan 1601 bod u Intel XTU i time je postavio novu definiciju overklokovanja!

 

 

ASRock Z97 OC Formula WR 1 T ASRock Z97 OC Formula WR 2 T

 

Sada se verovatno mnogi pitaju kako je ovo moguće. ASRock Z97 OC Formula je bez sumnje imala velik udeo u ovome. Dizajnirana i fino podešena od strane legendarnog overklokera Nick Shiha, ASRock Z97 OC Formula je proizvedena sa “Super Alloy” tehnologijom, koja uključuje XXL aluminijumske Alloy hladnjake, Premium Alloy zavojnice, Dual-Stack MOSFET-e (DSM) i sledeću generaciju NexFET™ MOSFET-a. Ove luksuzne komponente su presudne kada je obaranje svetskog overklok rekorda u pitanju.

 

ASRock Z97 OC Formula WR 3 T ASRock Z97 OC Formula WR 5 T

 

Pored svih navedenih Super Alloy tehnologija, ASRock Z97 OC Formula takođe koristi i novi dizajn četvorofaznog napajanja memorije i nasleđuje izuzetnu tradiciju OC Formula serije, uključujući i Multiple Filter Cap, Hi-Density Power konektor, procesorsku naponsku sekciju sa 12 faza, štampanu ploču sa 8 slojeva, deblje bakarne vodove i još mnogo toga. Osim navedenog, tu su i posebne BIOS Jumbo V opcije, koje služe za podešavanje CPU Vcore/Cache/VCCM napona sve do 3V.

 

ASRock Z97 OC Formula WR 4 T

 

Ukoliko tragate za posebnim overklok iskustvima ili želite da oborite neki od trenutnih svetskih rekorda, ASRock tvrdi da je Z97 OC Formula definitivno prava matična ploča za Vas.


Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu…