| Vesti | Hardver | ASRock Z97 Extreme9 dobija Tom’s Hardware priznanje
Hardver

ASRock Z97 Extreme9 dobija Tom’s Hardware priznanje

ASRock Z97 Extreme9 Toms Hardware

Thomas Soderstrom, urednik Tom’s Hardware portala, je ovog meseca testirao tri Z97 matične ploče, cenovnog ranga od 180€ do 230€, gde je ASRock Z97 Extreme9 ploča osvojila „Tom’s Hardware 2014 Approved“ priznanje, jer ova ploča, po njima, nudi najviše za svoju cenu među Z97 pločama. Izgleda da i ova matična ploča nastavlja sa uspehom kao i prethodne ploče iz ASRock Extreme serije.

Thomas Soderstrom je istakao da „ASRock Z97 Extreme9 koristi dual GbE Intel LAN, PCIe 3.0 bridge čip koji podržava 4-Way SLI/CrossFireX, dolazi sa većim brojem SATA portova i još dodatnih slotova. Tu je i Ultra M.2 interfejs koji je veoma koristan, ali u ovom slučaju ne podiže cenu proizvoda i zbog svega navedenog odobravamo ovu matičnu ploču“. 

 

Ukoliko Vas zanima puna recenzija Tom’s Hardware portala, možete je pročitati ovde

 

ASRock Z97 Extreme9 2

 

ASRock Z97 Extreme9 je ATX matična ploča koja koristi high end komponente i napredne opcije namenjene entuzijastima. Dodat joj je PLX PEX 8747 bridge čip koji omogućava efikasan rad PCIe 3.0 linija u 4-Way SLI/CrossFireX postavci. Dalje, ima čak deset SATA3 porta, uz dva SATA Express priključka, jedan običan 10Gb/s M.2 priključak i jedan dodatni gen3 x4 Ultra M.2 koji dostiže brzine prenosa do 32Gb/s. Tu su i dva Intel LAN čipa koji podržavaju Teaming opciju za kombinovanje dve LAN konekcije zarad dupliranja protoka, a tu je i 5-pinski Thunderbolt AIC priključak koji podržava Thunderbolt 2 uređaje.

 

ASRock Z97 Extreme9 1 T

 

Za više informacija u vezi ASRock Z97 Extreme9 matične ploče, posetite ovaj link, a više detalja o ASRock Z97 seriji matičnih ploča možete saznati ovde.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu