| Vesti | Hardver | ASRock X99 OC Formula obara rekorde
Hardver

ASRock X99 OC Formula obara rekorde

ASRock Record

Nick Shih sa ASRock X99 OC Formula matičnom pločom postiže novi rekord

 

Juče uveče se na sajtu za CPU-Z validaciju pojavio veoma zanimljiv rezultat od Nich Shih-a, poznatog svetskog overklokera. On je za overklokovanje koristio ASRock X99 OC Formula matičnu ploču, koju je i sam potpisao.

Naime, Nick Shih je uspeo da podigne frekvenciju Intel i7 5960X procesora na čak 6593,95 MHz, što u ovom trenutku predstavlja rekord. Drugi svetski rekord koji je Nick Shih postigao sa ASRock X99 OC Formula matičnom pločom je wPrime 1024M rezultat od 59s i 515ms. 

  

ASRock Record 1 T ASRock Record 5 T

 

ASRock X99 OC Formulu karakteriše osam prepoznatljivih crno-žutih DDR4 DIMM slotova koji mogu da prime ukupno 128GB quad-channel memorije, kao i Conformal Coating koji štiti ploču od tečnosti, prašine, korozije i ekstremnih temperatura.

 

ASRock Record 3

 

Ova overklokerska matična ploča ima naponsku sekciju od 12 faza sa 24 Dual-N MOSFET-a, što znači da procesoru može isporučiti i do 1300W snage. Tu su i neki novi dodaci: Power Kit, Cooling Kit, Connector Kit i Monitor Kit, kao i brzina DDR4 memorije do 3400+(OC).

 

ASRock Record 2 T

 

Ako želite detaljnije da pogledate ove rekorde, za CPU-Z validaciju možete posetiti ovaj link, a HWBOT wPrime 1024 validaciju možete videti ovde.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu