| Vesti | Hardver | ASRock predstavlja X99 seriju
Hardver

ASRock predstavlja X99 seriju

ASRock X99

ASRock je zvanično predstavio X99 seriju matičnih ploča, što znači da Haswell-E arhitektura dobija punu podršku sa ASRock Super Alloy X99 matičnim pločama. Nova serija uključuje Extreme seriju za radne stanice, Fatal1ty Killer seriju ciljno dizajniranu za gejmere i Overclocking seriju potpisanu od strane poznatog svetskog overklokera, Nick Shih-a.

Perjanice među tri navedene serije matičnih ploča bile bi X99 Extreme6, X99 OC Formula i Fatal1ty X99 Professional. Dve ploče se posebno izdvajaju, a to su ASRock X99 OC Formula i Fatal1ty X99 Professional.

One koriste naponsku sekciju sa čak 12 faza sa 24 Dual-N MOSFET-a, što znači da ove dve matične ploče mogu procesoru isporučiti i do 1300W snage. Pored ovoga one su opremljene sa dva M.2 priključka od kojih je jedan ASRock-ov Ultra M.2 PCIe Gen3 x4 M.2, a drugi je “običan” M.2 je PCIe Gen2 x4. 

  

ASRock X99 1

 

Extreme serija matičnih ploča je opremljena sa kolekcijom trenutnih, a i nekih unapređenih Super Alloy tehnologija. Unapređen je XXL Aluminum Alloy Heat Sink dizajn hladnjaka, a ostatak opreme čine Ultra Dual-N MOSFET-ovi sa malim Rds(0n) faktorom, 60A Premium Alloy zavojnice koje nude tri puta bolje strujno zasićenje i 12K platinum kondenzatore koji imaju radni vek od barem 12000 sati i u najtežim industrijskim uslovima.

 

ASRock X99 2

 

Većina novih ASRock X99 matičnih ploča koriste naponsku sekciju sa 12 faza što će korisnicima omogućiti lakši i stabilniji overklok, a i pouzdanost u radu. ASRock X99 matične ploče su opremljene sa Thunderbolt AIC priključkom koji podržava novu Thunderbolt 2 tehnologiju. Da bi zadovoljile i serverske potrebe, nove ploče su u potpunosti kompatibilne sa DDR4 Quad-Channel (ECC je podržan samo sa Intel Xeon procesorima) UDIMM/RDIMM memorijama ukupnog maksimalnog kapaciteta do 128GB. Uz ASRock Cloud možete imati jednogodišnju pretplatu na OrbWeb.ME Professional verziju za 49.99$ sa kojom ćete moći da delite svoje fotografije, video klipove i muziku sa bilo kim, bilo gde i u bilo koje vreme.

 

X99 WS Box T X99 Professional box T X99 OC Formula Box T

 

ASRock takođe, sa ponosom predstavlja novu X99 matičnu ploču sa oznakom X99 WS koja može da posluži za serverske namene. Ova ploča je opremljena sa serverskim dizajnom naponske sekcije koja pretvara 3.3V u 1.5V i 1.8V radi povećane energetske efikasnosti. Tanak dizajn dozvoljava da se ploča ugradi u 1U serverska rek kućišta. X99 WS koristi Intel Dual LAN (I217LM i I210AT) gigabitni mrežni kontroler male potrošnje koji usput dozvoljava serverska podešavanja za potrebe radne stanice. PCIe Gen3 omogućava korisnicima da iskoriste ploču sa četvorostrukom SLI/CrossFireX postavkom u x8/x8/x8/x8 modu.

 

ASRock X99 3

 

Pouzdana Fatal1ty Killer gejming serija je samo dodatno ojačana sa novim X99 izdanjem. Fatal1ty X99 Professional je opremljena sa ASRock Gaming Armor paketom koji uključuje mnoštvo tehnologija koje će poboljšati Vaš gajming doživljaj. Ona poseduje, Killer LAN, Purity Sound™ 2 sa Nichicon Fine Gold Series Audio kondenzatorima, kao i multi-funkcionalni Key Master softver koji pruža dodatne opcije za tastaturu i miša. Tu je i besplatna tromesečna XSplit licenca – XSplit Broadcaster & Gamecaster.

 

X99 WS 45 T X99 Professional 45 T X99 OC Formula 45 T

 

Takođe je predstavljen i X99 OC Formula, ploča koju karakterišu osam atraktivnih i prepoznatljivih crno-žutih DDR4 DIMM slotova koji mogu da prime ukupno 128GB quad-channel memorije, kao i Conformal Coating koji štiti ploču od tečnosti, prašine, korozije i ekstremnih temperatura. Kao što smo rekli, ova overklokerska matična ploča ima naponsku sekciju sa 12 faza sa 24 Dual-N MOSFET-a, što znači da ova matična ploča može procesoru isporučiti i do 1300W snage. Sa novim dodacima kao što su Power Kit, Cooling Kit, Connector Kit and Monitor Kit, kao i brzinama DDR4 memorija do 3400+(OC), ekstremno overklokovanje Vam je od sada na dohvat ruke.

Pratite OVAJ link da bi pogledali celokupnu X99 seriju ASRock matičnih ploča.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu