| Vesti | Hardver | ASRock predstavlja Pentium Anniversary ploče
Hardver

ASRock predstavlja Pentium Anniversary ploče

ASRockBalkan Z97 Z97M Anniversary Pentium

ASRock za 20 godina postojanja Pentium-a predstavlja Z97 Anniversary i Z97M Anniversary matične ploče

 

Uz novi „overklokabilni“ Pentium procesor koji će se uskoro pojaviti na tržištu, otvaraju se vrata i novim pristupačnim matičnim pločama namenjenim overkloku.

Novi Intel procesor će biti zaveden pod imenom Pentium – AE, odnosno Pentium G3258 i predstavljaće odličan izbor za neki igrački sistem. ASRock je naravno ovo ispratio i spreman je da predstavi dve nove ploče bazirane na Z97 platformi. Pentium brend je Intelu veoma bitan i kompanija proslavlja 20 godina postojanja ovog imena.

ASRock je povodom ove svečane prilike pripremio dve matične ploče koje pripadaju „Anniversary“ (Godišnjica) seriji.

 

 

ASRockBalkan Z97 Z97M Anniversary Pentium 13 T

 

Nove ploče nose naziv Z97 Anniversary, koja je ATX formata, i Z97M Anniversary, koja je mATX formata. Z97 Anniversary je konkurentna matična ploča u svakom smislu jer i ona koristi Digi Power naponsku sekciju, Premium Alloy zavojnice i masivan aluminijumski hladnjak.

 

ASRockBalkan Z97 Z97M Anniversary Pentium 01 T

 

Z97M više naginje ka multimedijalnoj upotrebi, sa čak tri vrste video izlaza. Z97 Anniversary koristi pet faza za napajanje procesora, što će biti više nego dovoljno da se novi Pentium procesor podigne sa fabričkih 3,2GHz-a na čak 4,5GHz-a! To je, grubo rečeno, rast u performansama od 40%!

 

ASRockBalkan Z97 Z97M Anniversary Pentium 05 T

 

I to nije sve! ASRock Z97 i Z97M Anniversary matične ploče koriste kvalitetne ELNA audio kondenzatore koji su do sada bili viđeni samo na high end matičnim pločama.

 

ASRockBalkan Z97 Z97M Anniversary Pentium 08 T

 

U poređenju sa klasičnim kondenzatorima koji imaju strujne gubitke od 300uA, ELNA audio kondenzatori imaju veoma male gubitke od jedva 3uA, što znači da imaju veoma nizak nivo šuma. Uz ELNA audio kondenzatore svi mogu uživati u boljem audio doživljaju i mnogo čistijem zvuku.

 

ASRockBalkan Z97 Z97M Anniversary Pentium 12 T

 

U softverskom paketu koji prati nove Anniversary matične ploče, nalazi se i APP Shop, potpuno nova platforma koja Vam sa svega par klikova stavlja na raspolaganje najnoviji BIOS, potrebne programe, aplikacije i popularne video igre. Usput ćete biti u mogućnosti da pratite i najnovije vesti iz ASRock-a i da uvek imate ažuriranu matičnu ploču.

 

ASRockBalkan Z97 Z97M Anniversary Pentium 10 T

 

Dostupan je i ASRock Cloud uz pomoć kojeg Vašem računaru možete pristupiti brzo i lako sa svog mobilnog uređaja. ASRock nudi jednogodišnju pretplatu na OrbWeb.ME Professional verziju za 49.99$ sa kojom ćete moći da delite svoje fotografije, video klipove i muziku sa bilo kim, bilo gde i u bilo koje vreme. Imate i opciju nadogradnje na Orbweb.ME Ultimate paket sa Remote Desktop funkcijom.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu…