| Vesti | Hardver | ASRock predstavio nove Z170 matične ploče
Hardver

ASRock predstavio nove Z170 matične ploče

ASRock Z170

Novi Intelov čipset serije 100 i Skylake procesori, naslednici Broadwella, su konačno stigli na tržište, a high end Z170 čipset se prvi pojavljuje u javnosti, s tim da će uskoro uslediti i drugi modeli. Tom prilikom je i kompanija ASRock predstavila novu seriju matičnih ploča sa Z170 čipsetom, pod nazivom ASRock 100.

Ove godine oni nastavljaju svoju tradicionalnu podelu matičnih ploča na tri glavne serije: Extreme, ASRock Gaming i OC Formula seriju. Exreme serija nudi matične ploče visokih performansi, specijalno dizajnirane za potrebe entuzijasta, i ovu seriju trenutno predvodi Z170 Extreme7+. Ova moćna ploča je opremljena sa četiri PCIe Gen3 x16 slota, koji između ostalog podržavaju i profesionalne workstation AMD FirePro i nVidia Quadro grafičke karte. 

Pored deset SATA3 portova, Z170 Extreme7+ matična ploča je opremljena i sa tri SATA Express priključka i tri dodatna Ultra M.2 slota koji podržavaju ASRockov U.2 Kit i Intel 750 SSD-e za monstruoznu PCIe SSD RAID 0 postavku.

 

ASRock Z170 1 T ASRock Z170 2 T

 

Vrh ASRockove Gaming serije predstavlja Z170 Gaming K6+ matična ploča. Pored standardne PCIe Gen3 x16 postavke za CrossFireX ili SLI konfiguracije, Gaming K6+ matična ploča je opremljena i naprednim audio rešenjem koje je evoluiralo u Purity Sound 3. Ovaj novi audio sistem je ostvario „General performance: Excellent“ ocenu u Rightmark profesionalnom softverskom alatu za testiranje audio kvaliteta.

 

ASRock Z170 3 T

 

Još jedna svetla tačka bi bio i USB 3.1 hub za prednji panel koji se dobija besplatno u pratećoj opremi, a koji inače stiže uz svaku matičnu ploču koja ima „+“ oznaku u svom nazivu. SATA Express portovi su zapostavljeni i zanemareni od trenutka njihovog postojanja, ali sada oni imaju pravu namenu – za povezivanje ASRockovog USB 3.1 hub-a na prednji panel, koji na sebi ima jedan USB 3.1 priključak tipa A, kao i jedan priključak tipa C.

 

ASRock Z170 4 T

 

Predstavljena je Z170 OC Formula, matična ploča koju karakteriše prepoznatljiv žuto-crni dezen i novi DDR4 DIMM slotovi sa kojima memorije mogu dostići brzine od 4000MHz i više. Standardnu opremu čine i četiri PCIE Gen3 x16 slota i tri dodatna Ultra M.2 slota za pravljenje ultimativnog PCIe RAID 0 sistema.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu