| Vesti | Hardver | ASRock FM2A88X Extreme6+
Hardver

ASRock FM2A88X Extreme6+

FM2A88X-Extreme6plus

Prva FM2+ matična ploča

 

Iako novi FM2+ “Kaveri” APU neće biti dostupan pre sledeće godine AMD i ASRock fanovi će uživati u novim ASRock FM2+ matičnim pločama.

FM2A88X Extreme6+ je ASRock FM2+ matična ploča, a bazirana je na high end A88X kontrolerskoj logici i podržavaće FM2 i FM2+ AMD procesore.

Glavno unapređenje sledeće generacije AMD APU matičnih ploča iz ASRocka je podrška za spomenuti Kaveri APU, ali i PCIe Gen 3.0, a kao i quad monitor setup, putem DVI, D-Sub, HDMI i DisplayPort konektora.

 

 

ASRock FM2A88X Extreme6+ matična ploča će posedovati podršku za dual channel DDR3 RAM 2600+MHz. Svi kondezatori će biti “Japan made premium gold”, a naponski sektor APU-a će opsluživati 8 + 2 dizajn.

 

FM2A88X-Extreme6plus 1

 

Pored navedenog FM2A88X Extreme6+ će posedovati korisne mogućnosti kao što je Purity Sound 115dB tehnologija koja će raditi u kombinaciji Realtek ALC1150 audio čipom i dva TI NE5532 pojačivača. Između ostalog biće prisutne i tehnologoije kao što su EMI Shielding Cover, PCB Isolate Shielding plus, i DTS Connect.

 

FM2A88X-Extreme6plus 2 T

 

Postojaće i mogućnost da se putem HDMI-In konektora priključi neki uređaj i da se pomoću hotkey funkcije (prečice na tastaturi) menja prikaz na monitoru – ili računar ili taj drugi uređaj, na primer smartphone. ASRock Home Cloud je prisutan i na ovom modelu, a najavljen je single click overkloking tehnologija pod imenom “X-Boost”, koja će doneti do 15,77% veće performanse bez da bilo šta znate o overklokovanju APU-a.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar