| Vesti | Hardver | ASRock Beebox osvojio nagradu Best of COMPUTEX 2015
Hardver

ASRock Beebox osvojio nagradu Best of COMPUTEX 2015

ASRock Beebox nagrada

ASRock je tek prošle nedelje na sajmu COMPUTEX 2015 predstavio svoj prvi NUC računar pod nazivom Beebox. Iako se svet tek tada prvi put upoznao sa Beeboxom, ovaj računar je već privukao pažnju javnosti, što je prepoznao i svetski poznati IT portal Tom`s Hardware, dodelivši mu nagradu „Best of COMPUTEX 2015“.

U kompaktno kućište ASRock Beeboxa je uspešno upakovana Intel N3000 SoC bazirana matična ploča sa propratnim komponentama, a sistem je nečujan zahvaljujući pasivnom hlađenju. Za jedan ovako mali sistem, Beebox poseduje izuzetne grafičke performanse. 

Ovo je jedini NUC (Next Unit of Computing – small form factor PC koje je Intel standardizovao) koji prevazilazi Intelove standarde, jer je opremljen sa dva HDMI porta i dodatnim Display Port priključkom, što ujedno znači podršku za prikaz na tri monitora.

 

Beebox front T

 

Dok NUC računari mnogih drugih proizvođača koriste samo single channel memoriju, ASRockov Beebox i tu pravi izuzetak, jer poseduje podršku za dual channel postavku. Ovo je jedini NUC koji je u mogućnosti da reprodukuje 4K video materijal, a podržava i najnoviji HEVC (High Efficiency Video Coding) H.265 standard.

 

Beebox back T

 

Još neke osobine Beeboxa koje vredi pomenuti su prateći daljinski upravljač i 802.11ac WiFi konekcija, kao i mogućnost da bude access point za druge bežične uređaje.

 

 

Pored standardnih USB 3.0 portova tipa A, Beebox je prvi NUC na svetu koji je opremljen i USB priključkom tipa C, što omogućava mnogo brže punjenje prenosivih uređaja.

 

Beebox preview T

 

Sve u svemu, Beebox je mali, brz i tih mini PC koji će se na tržištu pojaviti tokom jula ove godine. Beebox je bez sumnje sveobuhvatno i elegantno rešenje za široku primenu, uključujući kućni medija centar, računar za spavaću sobu, kancelariju itd.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu