| Vesti | Hardver | Antec najavljuje novu EDGE liniju napajanja
Hardver

Antec najavljuje novu EDGE liniju napajanja

Antec EDGE

Antec proširuje svoju ponudu modularnih napajanja novom EDGE serijom, koja bi na EU tržištu trebala da se pojavi tokom septembra. Ova napajanja su prvenstveno namenjena entuzijastima koji zahtevaju tišinu pri radu i visoke performanse.

Antec EDGE serija je bazirana na potpuno novoj platformi, razvijenoj u saradnji sa Seasonic-om. EDGE napajanja su smeštena u kućište od SECC čelika debelog 0,8mm, koji je ofarban u crno i otporan na ogrebotine (verovatno je plastifikacija u pitanju).

Ova napajanja koriste ventilator sa FDB (fluid dynamic bearing) ležajem i imaju belo LED osvetljenje. Uz EDGE napajanja dolaze i silikonski odstojnici koji, takođe, doprinose tišini pri radu, a i estetici. 

 

Napajanje ima pomalo neobičan dizajn, jer je kućište rupičasto sa obe strane, a ima i dodatni prekidač sa unutrašnje strane koji služi za gašenje LED osvetljenja.

 

Antec EDGE 5 T

 

EDGE napajanja su spremna za Haswell platfrome i imaju C7 podršku, a kompatibilna su i sa novim ATX 12V 2.4 standardom. Uz njih dobijate 5 godina garancije i doživotnu globalnu 24/7 podršku.

 

Antec EDGE 2 T Antec EDGE 8 T Antec EDGE 9 T

 

Ova napajanja su u potpunosti modularna, jer imaju 18 + 10-pinski MBU priključak, a 16-pinski priključci proširuju mogućnost modularnosti jer podržavaju dva odvojena 8-pinska konektora, pa čak i neke buduće konektore od 10, 12, 14 ili 16-pinova. Svi kablovi su crni i pljosnati (osim MBU kabla).

 

Antec EDGE 3 T Antec EDGE 4 T

 

Napajanje koristi dve odvojene +12V grane i razne mere zaštite koje će zaštiti Vaš računar od fluktuacija u elektrodistributivnoj mreži. Kvalitetni i dugotrajni japanski kondenzatori i višak PCIe naponskih grana će sigurno privući overklokere, gejmere i druge entuzijaste.

 

Antec EDGE 6 T Antec EDGE 1 T Antec EDGE 7 T

 

Serija se sastoji od tri modela, od 550, 650 i 750 vati, a sva tri modela su 80 PLUS Gold sertifikovani i dostižu efikasnost od 92%. Cena ovih napajanja će se kretati oko 120 dolara za EDG550, 130 dolara za EDG650 i 150 dolara za EDG750 model.

 

Izvor: Techpowerup

 

Komentarišite na forumu