| Vesti | Hardver | AMD Radeon HD 7850 ugradna grafika pokreće medicinske skenere
Hardver

AMD Radeon HD 7850 ugradna grafika pokreće medicinske skenere

AMD bk3000

AMD je objavio da njihova ugradna grafika Radeon HD 7850 pokreće Analogic BK Ultrasound – bk3000 – ultrazvučni sistem. Kompanija Analogic je inače lider u razvoju tehnoloških rešenja za zdravstvo i sigurnosne sisteme, i koriste OpenCL standard radi pristupa „GPGPU“ (general-purpose GPU) komponentama, dakle, grafičkim rešenjima namenjenim opštem računarstvu.

Kao rezultat korišćenja AMD GPU tehnologije, Analogic dobija i do tri puta više dostupnih informacija na pojedinačnom ultrazvučnom snimku, uz smanjenje vremena od momenta snimanja do momenta prikazivanja slike. Prelazak na softverski bazirano rešenje koje koristi OpenCL, omogućava dodatno smanjenje troškova razvoja i pruža dugotrajnu isplativost, s obzirom da se isti softver može koristiti na celokupnoj liniji proizvoda i kroz sve generacijske promene.

AMD Radeon HD 7850 ugradna grafika je bazirana na više puta nagrađivanoj „Graphics Core Next“ (GCN) arhitekturi, kako bi se unapredio vizuelni kvalitet i sposobnosti paralelnog izračunavanja u ugradnim sistemima. Pored ultrazvuka, druge primene GPGPU-a uključuju neke od najkompleksnijih paralelizovanih aplikacija, kao što su aplikacije za mapiranje terena i predviđanje vremenske prognoze, prepoznavanje lica i pokreta, biometrička i DNK analiza.

 

AMD bk3000 1 T

Novi Analogic bk3000 ultrazvučni sistem je namenjen sledećim oblastima u medicini: urologiji, hirurgiji, opštem snimanju i za navođenje procedura. Komercijalno je dostupan na ključnim tržištima širom sveta.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu